Magazin

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici: unde greșesc oamenii care nu reușesc să fie fericiți

Fericirea este o experiență care se simte diferit în funcție de oameni și de nevoile lor. Oamenii pot fi fericiți prin nenumărate moduri și, de foarte multe ori, își pot crea singuri starea de fericire. Sunt, totuși, și persoane, veșnic nemulțumite de ele și de tot ce la înconjoară. Acele persoane sunt greu de mulțumit și nu cunosc fericirea. Dar cum este până la urmă? Fericirea depinde de noi, sau trebuie să așteptăm să se întâmple?

Lidia Fecioru și Mihai Vorpochievici: fericirea ți-o aduci singur

Ei bine, celebrii Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici sunt de părere că fericirea ți-o faci singur. În primul rând, cei doi sunt de părere că nu trebuie să facem lucruri doar pentru că se fac, sau le fac alții, ci doar dacă ne aduc nouă împlinire. Nici măcar căsătoria, nici măcar copilul, nici casa, nimic nu trebuie, dacă nu îți dorești cu adevărat.

Sunt multe realizări pe care oamenii le bifează crezând că după se vor simți fericiți. Când își dau seama că nu e așa, găsesc noi obiective și o iau de la capăt.

Unii realizează lucruri despre care cred că îi pot face fericiți, le trec la vise și le bifează: am făcut-o și pe asta. Însoară-te că o să rămâi neînsurat, fă copii că la bătrânețe nu o să aibă cine să-ți de o cană de apă. Și zice – am făcut avere, am făcut copii și nici măcar nu mi-e sete. Deci, totul a fost făcut automat și nu i-a adus fericire în viață, a spus bioenergoterapeutul la Antena 3.

În al doilea rând, nu trebui să acceptăm în preajma noastră oameni care nu ne fac bine, care ne consumă și ne pierd timpul.

Pe de altă parte, de multe ori se întâmplă ca în calea fericirii unui om să stea teama de a-și asuma responsabilități.

Mihai Voropchievici este de părere că este bine să trăiești clipa, dar să nu uiți totuși că această clipă nu rămâne pe loc și că timpul trece foarte repede. Potrivit lui, dacă nu ai probleme medicale, nimic nu te ține pe loc în a-ți atinge obiectivele. Doar curajul îți lipsește.

Dacă în ea nu scrii când trebuie și te trezești după 35 de ani că la capitolul urmași nu scrie nimic. Dacă nu aveți probleme medicale, curajul vă lipsește, a precizat Mihai Voropchievici.

Acestea fiind spuse, aveți grijă de cine vă înconjurați și nu stați în calea fericirii voastre.

Comments are closed.