Știri Sănătate

Lista completă cu măsurile de la 1 iunie. Câte cazuri noi de infectare au fost confirmate azi. Veștile sunt tot mai bune

Situația din România este tot mai bună de ceva timp și lucrurile par să revină treptat la normal. Cazurile de infectare sunt tot mai puține de la zi la zi și autoritățile sunt foarte optimiste în acest sens. Drept urmare, de la 1 iunie intră în vigoare mai multe relaxări. Vezi care este situația exactă în România și câte cazuri noi au fost identificate azi, 31 mai.

Noile măsuri de la 1 iunie

De la 1 iunie intră în vigoare noile măsuri de relaxare. Autoritățile au decis să renunțe la mai multe restricții dure, pe motiv că situația începe să evolueze spre bine. De la această dată, mai multe activități vor fi din nou permise, ceea ce le oferi mai multă libertate românilor.

În primul rând, la activitățile cultural-artistice de divertisment, concerte, festivaluri, desfășurate în spații deschise, numărul de participanți a crescut de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală, pentru ca siguranța să crească.

La evenimentele private (nunți, botezuri) pot participa 50 de persoane în spațiu închis și 70 în spații deschise. Numărul participanților poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Barurile, cluburile și discotecile vor funcționa în intervalul orar 5,00 – 24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele imunizate împotriva COVID-19.

De altfel, oamenii pot organiza grupuri de câte 8 persoane în spațiile publice deschise, spre deosebire de 6, cât era permis până acum.

Românii pot merge de pe 1 iunie la sală

A fost crescut și numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului. Capacitatea poate fi mărită doar dacă vin la sală doar oameni vaccinați.

Cât despre evenimentele sportive, se poate ocupa 25% din capacitatea spațiului, atât la interior, cât şi la exterior. Pot participa acolo mai multe persoane dacă sunt vaccinate sau demonstrează că nu au virusul. Mai mult, se organizează acolo și centre de vaccinare.

Cât despre masca de protecție, rămâne valabilă în spațiile închise și în cele deschise, unde este aglomerație. În birouri, dacă toți sunt vaccinați, pot renunța la mască.

Bilanț 31 mai 2021

Veștile sunt tot mai bune în țara noastră. Românii se îndreaptă treptat către normalitate dacă ținem cont de numărul mic de cazuri noi din fiecare zi. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 153 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 30.05.2021 (10:00) – 31.05.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 36 de decese (18 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, dintre care 5 erau decese mai vechi. Pacienții decedați erau internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoșani, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova,  Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Comments are closed.