Știri

Locuințele din București, afectate de penele de curent. Ce se întâmplă cu electrocasnicele

Locuitorii din București sunt din ce în ce mai afectați de penele de curent. Electrocasnicele celor care stau la bloc sunt din ce în ce mai solicitate, din cauza problemelor pe care le are rețeaua electrică.

Bucureștenii riscă să rămână fără electrocasnice, dacă nu își iau stabilizatoare de tensiune. Se stinge lumina tot mai des în ultima vreme. Ar mai exista posibilitatea ca locuitorii capitalei să ceară despăgubiri de la companii.

Directorul CNAB a explicat că au fost probleme datorate penelor de curent care vin din suprasolicitarea sistemului național, conform observatornews.ro

„Au fost probleme datorate penelor de curent care vin din suprasolicitarea sistemului național, de când e caniulă. Toți furnizorii externi furnizează cu sincope”, a explicat Cosmin Peșteșan, directorul CNAB.

Penele de curent sunt o mare problemă în București

„În primul rând, e vorba de temperatură. Am ajuns și noi la nivelul de civilizație din SUA în care consumul de energie electric e vara mai mare decât iarna pentru că se pun în funcțiune instalațiile de condiționare a aerului. Nu e doar asta însă. Acest tip de întreruperi are mai multe cauze, în ultima vreme regăsindu-se situații în care lucrări de săpături au afectat rețeaua subterană de cabluri sau infiltrații de apă în urma ploilor abundente din ultimele zile care, de asemenea, au perturbat funcționarea echipamentelor subterane de rețea”, a punctat Ioan Purica, expert în energie.

Problemele nu vin doar pentru consumatorii casnici, ci și pentru cei care lucrează de acasă în timpul pandemiei. Dar mai ales, situația e gravă la spitale, unde penele de curent afectează siguranța pacienților.

„Cel mai mult a durat cea de acum 2-3 săptămâni, când câteva ore am avut sursa de curent întreruptă. În momentul în care preia generatorul, preț de câteva secunde e posibil să se sesizeze aceste întreruperi. Există situații în care se pot speria, pe bună dreptate, personalul se poate speria în momentul în care viața omului e în mâinile tale”, a explicat Mircea Lupușoru, manager la Spitalul Colțea, potrivit sursei menționate.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei a luat decizia ca furnizorii de energie electrică să vă despăgubească în cazul în care aveți parte de pene scurte de curent. Sumele sunt curpinse între 5 și 300 de lei, iar întreruperile luate în cacul sunt cele care depășesc 3 secunde.

Se schimbă regulile şi pentru reclamaţiile telefonice către companii. Dacă un client e pus în aşteptare mai mult de 20 de minute până îi răspunde un operator, nu un robot, compania riscă amenzi de până la 200.000 lei.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.