Magazin

Locuri de vizitat în București – 10 puncte mai puțin cunoscute

Locuri de vizitat în București, cum să fii turist în capitală. Vă prezentăm 10 locații, unele mai puțin cunoscute, unde puteți petrece o zi relaxantă.

Ca orice mare capitală, și Bucureștiul are câteva locații atrăgătoare pentru turiști. Și nu doar turiștii se pot bucura de acestea, ci și locuitorii din capitală, care au la îndemână locuri absolut superbe de vizitat în timpul liber.

10 locuri de vizitat în București

Care sunt, după părerea noastră, cele mai frumoase locuri pentru petrecerea timpului liber.

1. Grădina Botanică

O locație specială, unde te poți bucura de liniștea naturii și de puțin aer curat este Grădina Botanică din București. Te poți plimba pe aleile superbe, te poți relaxa lângă lac și poți vizita serele. Este un loc foarte frumos și pentru a face fotografii.

2. Ateneul Român

Ateneul Român este un simbol al Bucureștiului și al României. Fiind amplasat chiar în centrul orașului, este o clădire impresionantă, cu o curte superbă. De asemenea, este foarte potrivit pentru câteva fotografii memorabile.

Aici puteți merge și la un concert de muzică clasică al Filarmonicii.

3. Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Foarte potrivit de vizitat pentru familiile cu copii, dar și pentru tineri singur, adolescenți și vârstnici. Practic, e o locație de care se pot bucura cei de toate vârstele. Muzeul Antipa are o mulține de colecții științifice, cu 2 milioane de exemplare de nevertebrate și vertebrate. Ocazional, sunt expuse și colecții temporare, anunțate pe site-ul muzeului.

4. Muzeul Satului

Foarte aproape de Muzeul Antipa este și Muzeul Satului. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este o cu toată altă lume, în centrul capitalei. Te poți rupe de agitația citadină pentru câteva ore și poți simți cum trăiau românii în trecut. Aici există 120 de case și dependințe țărănești din diverse zone ale țării.

5. Casa Melik – Muzeul Theodor Pallady

Această locație este mai puțin cunoscută, dar merită vizitată. Este una dintre cele mai vechi și frumoase case din București, în ea se regăsesc mai multe picturi semnate de Theodor Pallady.

6. Treptele de la Romniceanu

Poate ai văzut deja mai multe fotografii cu aceste trepte colorate din inima Bucureștiului și nu știai unde se află. Ei bine, locația lor este în Cotroceni și sunt adiacente străzii dr. Grigore Romniceanu leagă extremitatea sudică a cartierului Cotroceni (şoseaua Panduri) de zona străzilor dr. Romniceanu şi dr. Lister. Aici poți petrece o amiază relaxantă și poți face fotografii. Există multe persoane care au realizat fotografii de nuntă sau pentru diferite ocazii aici.

7. Parcul Carol

Deși sunt multe parcuri frumoase în Capitală, parcul Carol emană o eleganță aparte. Este un loc în care se simte aerul trecutului, însă este îngrijit și curat. Poți petrece o zi superbă, luând-o la pas pe aleile frumoase și bucurându-te de liniște.

8. Carusel Cărturești

Nu mai este doar o librărie, ci a devenit un loc de atracție turistică. Poți să te bucuri de arhitectura originală a clădirii vechi, recondiționate, din centrul vechi al Bucureștiului. Poți să răsfoiești volumele preferate și poți chiar să citești o carte sau să bei o cafea în bistro.

5. Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”

Pentru cei interesați de tainele universului, o vizită la observator le va aduce multă bucurie. Este singurul observator public din București, datând din 1910. Poți verifica evenimentele care au loc la Observatorul Astronomic pe site-ul oficial.

6. Muzeul Național de Artă Contemporană

Este unul dintre cele mai interesante și frumoase muzee din București. Aici există o colecție impresionantă de opere de artă contemporană, realizate atât de artiști români, cât și străini. Se poate vizita și terasa muzeului pentru o priveliște umitoare a capitalei.

Comments are closed.