Știri externe

Lovitură de grație pentru Novak Djokovic. Judecătorii i-au respins ultimul apel, va fi deportat din Australia

Epopeea în cazul sportivului Novak Djokovic este pe cale să se încheie. Judecătorii i-au respins ultimul apel al tenismenului pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia. Cu alte cuvinte, potrivit BBC, decizia instanței înseamnă că viza sportivului a fost anulată, motiv pentru care el va fi deportat din Australia.

Novak Djokovic a primit verdictul. Instanța a decis

Duminică, 16 ianuarie 2022, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza tenismenului pe motiv că prezența lui  în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”, având în vedere că este un talisman al mișcării anti-imunizare.

Potrivit presei internaționale, judecătorul James Allsop a anunțat că instanța a respins cu unanimitate contestația lui Djokovic. Acum tenismenul trebuie să plătească costurile procesului.

Prima reacție a lui Novak Djokovic după decizia instanței

Imediat cum a primit decizia instanței, sportivul a confirmat faptul că nu va participa la Australian Open și a transmis că este extrem de dezamăgit de decizia Curții. El a precizat, totuși, că o respectă și că va coopera cu autoritățile competente în ceea ce privește plecarea sa din țară.

Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open, a declarat sportivul.

Novak Djokovic le-a urat succes tuturor celor care participă la Asutralian Open și le-a mulțumit familiei, prietenilor, fanilor, suporterilor, compatrioților sârbi pentru sprijinul constant pe care i l-au oferit.

Tenismenul sârb va fi deportat din Australia și riscă să nu mai poată intra în această țară în următorii trei ani. Decizia a fost luată în unanimitate de trei judecători și nu poate fi contestată.

Djokovic este numărul 1 mondial în clasamentul ATP. A câștigat 20 de titluri de Grand Slam la simplu masculin, iar în total are în palmares 86 de titluri ATP la simplu, inclusiv un record de nouă titluri la Australian Open și un record de 37 de evenimente Masters. Djokovic este singurul om din Era Open care a realizat un Career Grand Slam de două ori și a încheiat un Grand Slam în afara anului calendaristic.

Comments are closed.