Știri

Lovitură grea pentru Mircea Rusu! Artistul și-a primit pedeapsa pentru corupție

Mircea Rusu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de la noi din țară, dar și fost edil, a primit astăzi o lovitură dură. Interpretul trece prin clipe de groază în acest moment, după ce autoritățile i-au dat vestea cea mare. Acesta a primit o pedeapsă dură, după ce a fost condamnat într-un dosar de corupție.

Mircea Rusu, condamnat la închisoare

Mircea Rusu, interpretul cunoscut pentru piesa „Omul bun și pomul copt’, a avut o activitate vastă și în viața politică. Fostul primar al comunei Band din județul Mureș a primit astăzi o veste extrem de dură: a fost condamnat la închisoare pentru corupție.

Vezi și: Curtea de Apel a decis! Ce se întâmplă cu Elena Udrea și care sunt primele declarații ale fostului ministru

fost condamnat pentru corupție la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupție încă din anul 2008. Mircea Rusu și-a primit sentința pe data de 12 mai, dar se pare că decizia nu ar fi una definitivă.

Celebrul interpret a fost acuzat că a primit mită peste 400.000 de lei, dintr-o promisiune de 800.000 de lei, în cursul anului 2008, pentru un contract de lucrări edilitare în valoare de peste opt milioane de lei. Încă din anul 2017 a fost luat în vizor de către autorități, iar abia acum și-a primit pedeapsa. În acest timp, dacă decizia se va definitiva, artistul va fi urmărit îndeaproape și nu va avea voie să comită nicio greșeală.

“La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei.

Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut.”, se arată în rechizitoriul DNA.

Acuzații dure pentru fostul edil

Mircea Rusu a mai fost acuzat că, în calitate de edil, a solicitat și a primit, cu titlu de mită de la un administrator al unei societăți comerciale, suma de 35.000 de lei în scopul derulării în condiții bune a aceluiași contract de lucrări.

Acesta a mai primit o sentință de un an și patru luni de închisoare cu suspendare, după ce tribunalul a decis că a comis 11 infracțiuni de abuz în serviciu. Astfel, se va afla sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani și 6 luni, timp în care orice gest greșit îl va costa.

Comments are closed.