Știri externe

Lovitură grea pentru Shakira! Procurorii au cerut pedeapsa cu închisoarea

Una dintre cele mai mari cântărețe din lume riscă să stea ani grei după gratii. Shakira este în centrul unui scandal, fiind acuzată de fraudă fiscală. Nici bine nu s-au terminat tensiunile legate de despărțirea de Pique, că a apărut o nouă pată neagră în cariera artistei.

Shakira riscă 8 ani de închisoare

Shakira trece prin momente grele în plan personal. După despărțirea de Gerard Pique (35 ani), cântăreața a fost acuzată de procuratura spaniolă că ar fi fraudat statul spaniol. Diva este acuzată că a fraudat statul spaniol cu nu mai puțin de 14.5 milioane de euro, reprezentând impozite pe care nu le-a achitat în perioada 2012-2014.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Shakira ar fi fraudat statul prin intermediul unei rețele corporatiste, cu ramificații în zone declarate paradis fiscal și s-a folosit de asta pentru a simula că locuiește în străinătate, când în realitate stătea în Barcelona.

Parchetul din Barcelona a anunțat vineri, 29 iulie, că va cere peste 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală împotriva statului columbian.

Shakira refuză orice înțelegere și este pregătită să se judece

Artista refuză orice înțelegere și spune că este pregătită să se judece. Trimiterea în judecată a divei în vârstă de 45 de ani nu a fost încă pronunțată.

Potrivit datelor primite de către procurori, Shakira a locuit în perioada 2012-2014 în Spania, inițial într-o casă din Barcelona, iar apoi într-o altă locuință din Esplugues de Llobregat, cumpărată împreună cu fotbalistul Pique prin intermediul unei societăți.

Parchetul din Barcelona a anunțat că va solicita și o amendă de aproximativ 24 de milioane de euro, pentru cântăreața pop.

Concret, artista este acuzată că pentru interpreta pieselor „Hips Don’t Lie”, „Waka Waka”, „Loca”, „Don’t Bother” şi „La Tortura” nu şi-a declarat veniturile la Administraţia fiscală spaniolă în anii 2012, 2013 şi 2014.

Parchetul se încăpăţânează să ceară banii pe care i-am obţinut în timpul turneelor mele internaţionale şi în timpul emisiunii The Voice din Statele Unite, o perioadă în care eu nu eram încă rezidentă în Spania, a precizat vedeta pop, miercuri, într-un comunicat publicat de avocaţii ei.

Această lovitură vine în viața Shakirei într-o perioadă marcată de probleme personale. Artista s-a despărțit de iubitul ei, fotbalistul Pique, după 12 ani de relație. Motivul rupturii dintre cei doi ar fi cauza unei presupuse infidelități a fotbalistului de la Barcelon.

Comments are closed.