Știri externe

Lovitură imensă pentru Vladimir Putin! Germania a făcut anunțul în această dimineață

Vladimir Putin a tinut un discurs in care a facut referire la ceea ce reprezinta ziua de 9 mai. Liderul de la Kremlin a sustinut ca armata Federatie Ruse lupta in Ucraina pentru viitorul generatiilor:

”Ziua Victoriei este sacra pentru fiecare dintre noi. Luptam pentru copiii nostri, pentru nepotii nostri, pentru poporul nostru. Suntem mandri de noile generatii. Suntem vigilenti si facem tot ce putem pentru a evita pierderile.”

Presedintele Putin a mentionat ca ”operatiunea speciala” din Ucraina a inceput in contextul amenintarilor occidentalilor: ”Au incercat sa ne ameninte intr-un mod inacceptabil. Noi nu vom renunta niciodata la dragostea pentru patria-mama, din respect pentru stramosii nostri si pentru traditiile seculare.

S-a iscat un sentiment de rusofobie in lume. Suntem mandri de contributia voastra la victorie. Voi luptati pentru patria voastra.”

Putin încasează încă o lovitură grea

Potrivit publicației DPA, ministrul dezvoltării Svenja Schulze a anunțat printr-un interviu acordat pentru ziarul Bild am Sonntag, că Germania va oferi alte 63 de milioane de euro pentru Ucraina. El a subliniat necesitatea unor ajutor în bani pentru salvarea civililor, în condițiile în care până acum multe țări au trimis Ucrainei ajutor militar. Banii ar urma să fie folosiți pentru reconstruirea imobilelor, a școlilor, a grădinițelor și refacerea sistemului de alimentare cu apă potabilă.

Este important pentru mine că Germania ajută Ucraina nu numai din punct de vedere militar, dar face şi viaţa mai suportabilă pentru poporul Ucrainei, a declarat ministrul dezvoltării Svenja Schulze pentru sursa citată.

Autoritățile germane au decis să mărească programul de ajutor imediat pentru Ucraina de la 122 milioane de euro, la 185 de milioane de euro. Ministrul Dezvoltării a anunțat că ajutorul Germaniei nu se va opri aici și că vor fi alocate și alte sume, de ordinul miliardelor.

Alte ministere dau şi mai mult şi o vom face şi noi. Acolo unde bombele au încetat să cadă, Germania va ajuta reconstrucţia cu miliarde. Ministerul meu se pregăteşte deja pentru asta, a mai spus Svenja Schulze.

Ajutor pentru Ucraina de la Marea Britanie. 1,60 miliarde de dolari

Pe lângă sprijinul militar, Marea Britanie ajută Ucraina cu suma de 1,60 de miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut de către premierul Boris Johnson. Guvernul britanic a dezvăluit faptul că aceasta este cea mai mare rată de cheltuieli pentru un conflict de la războaiele din Irak și Afganistan.

Precizăm faptul că în data de 9 mai Rusia sărbătorește victoria împotriva Germaniei naziste din Al Doilea Război Mondial. Putin a organizat o paradă militară care, anul acesta, își propunea să marcheze și cucerirea Ucrainei. Până la acest moment, niciunul dintre obiectivele militare ale Rusiei nu a fost bifat.

Comments are closed.