Știri externe

Lucifer lovește Italia cu temperaturi de foc. A fost înregistrat un record absolut după 19 ani

Este teroare în Italia din cauza anticiclonului Lucifer care a adus un val de caniculă fără precedent. Temperaturile au atins cote peste orice limită, cele mai multe grade fiind înregistrate în Sicilia, unde termometrul a arătat o temperatură record pentru Europa: 48,8 grade Celsius.

Lucifer a lovit Italia. Temperaturi record

Este dezastru în Sicilia unde temperaturile au atins cote maxime și au provocat mai multe incendii de vegetație. Autoritățile sunt în alertă, iar pompierii de luptă cu flăcările care s-au extins extrem de repede și pe suprafețe foarte mari.

În Sicilia, termometrele au arătat temperaturi de 48,8 grade Celsius, aerul fiind greu respirabil atât pentru oameni cât și pentru animale.

Această temperatură este un record pentru Europa. A fost depășit recordul european de 48 de grade, înregistrat în Atena în anul 1977.

De data aceasta, mercurul din termometre a urcat până la 48,8 grade Celsius.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Incendiile de vegetație din Italia au făcut, până acum, trei victime. S-au înregistrat focare în Sicilia, Sardinia și Calabria.

Temperaturi înregistrate joi, 12 august în mai multe regiuni din Italia: în Sicilia s-au atins 47,4 C, în Paterno 45,4, în Francofonte 45,2 C, în Aragona 46 C, în Mineo, 46,1 C, în Sardinia mercurul din termometre a atins 43,1 Celsius, în Barumini 43,6 C, în Ballao 42,9 C, iar în Sestu – 42,5 Celsius.

Încă o victimă a incendiilor. Ne pierdem istoria, identitatea noastră se transformă în cenuşă, sufletul ne arde, a scris pe Facebook primarul din Reggio Calabria, Giuseppe Falcomata.

Edilul local i-a rugat pe oameni să stea departe de zonele afectate.

Cine este Lucifer – anticiclonul african

Lucifer este un anticiclon subtropical venit din Sahara care produce aer fierbinte și alimentează canicula. A fost numit astfel pentru că arde totul în jurul său, având o putere distructivă. Anticiclonul a înghițit deja părți mari ale regiunii mediteraneene în doar câteva zile. Din cauza lui au fost incendii masive și chiar au murit oameni în Italia, Turcia și Algeria.

Comments are closed.