Media

Lumea artiștilor a mai pierdut un om valoros. A murit la doar 45 de ani

România a pierdut în ultima perioadă tot mai mulți artiști și persoane cunoscute, care au lăsat în urma lor o întreagă istorie, pe care nimeni nu o va uita. Pe data de 14 aprilie s-a mai stins o stea de pe scena muzicii românești. Ioan Berci, unul dintre cei mai cunoscuți taragotiști din nord-vestul țării, s-a stins din viață la vârsta de numai 54 de ani.

Ioan Berci a plecat dintre noi

Ioan Berci a fost unul dintre cei mai cunoscuți artiști din țara noastră. Marele profesor și interpret de oboi și taragot a plecat dintre noi la vârsta de 54 de ani, însă cauzele decesului nu sunt cunoscute încă. Data de 14 aprilie va rămâne în amintirea tuturor, pentru că atunci s-a mai stins încă o stea a muzicii românești.

Anunțul dureros a fost făcut de fiica lui Dumitru Fărcaș pe contul de Facebook al Asociației Culturale Dumitru Fărcaș. Femeia a rememorat cele mai frumoase amintiri pe care le-a trăit alături de marele artist și a adus în atenția tuturor cât de bun și omenos a fost artistul și profesorul iubit de toată lumea.

Andreea Fărcaș a mărturisit că pierderea lui Ioan Berci este una mare și că plecarea fiecărui artist lasă țara mai săracă. Ea speră că regretatul Ioan Berci îi va transmite salutări tatălui său și îi va spune ce s-a mai întâmplat de când el a plecat dintre noi. Andreea a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

„Plânge Cerul după tine, Nelu, dragă Ioan Berci. Cuvintele-s de prisos… Ne-ai lăsat muți… Alaltăieri când am stat la o poveste nici nu mi-am putut imagina că azi îți voi spune…”să-ți fie țărâna ușoară”. Ne știam de-o „viață”, de când eram elevi la Liceul de Muzică… îmi trec prin minte atâtea amintiri…Ai călcat pe „urmele” lui tata, și-ai făcut-o cu atâta dăruință, demnitate și respect pentru aceasta profesie. Ai fost un Om minunat. Un model de omenie, bun simț ș-o mândrie pentru satul în care te-ai născut, Groși. Drum lin, prieten drag, salută-l pe tata, de-aici de pe pământ… Să vă fie țărâna ușoară… Fără voi suntem mai săraci… Sincere condoleanțe întregii familii și Groșului, care azi a pierdut unul dintre oamenii care i-au facut cinste”, a scris Andreea Fărcașa, „Andrușca”, fiica regretatului Dumitru Fărcaș pe contul de Facebook al Asociației Culturale Dumitru Fărcaș.

Cine a fost Ioan Berci

Ioan Berci s-a născut în Groși. Marele artist a fost profesor, dar și membru al colectivului profesoral al CMST. El a consacrat o mulțime de tineri și i-a adus pe calea cea dreaptă în ceea ce privește muzica și i-a transformat în adevărați oboişti care duc mai departe renumele şcolii.

Comments are closed.