Știri externe

Lumea artiștilor, din nou în doliu! S-a mai stins o personalitate

Lumea artiștilor este din nou în doliu! În ultima vreme, tot mai multe persoane publice au plecat dintre noi. După ce a marcat generații întregi și a lăsat în urmă o mulțime de opere, Larry McMurtry a pierdut lupta cu viața. Marele scriitor ajuns la o vârstă memorabilă și problemele de sănătate își spun cuvântul.

Larry McMurtry a murit la 84 de ani

Scriitorul american Larry McMurtry, câştigător al premiului Pulitzer şi co-scenarist la “Brokeback Mountain”, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Familia sa a fost marcată complet de acest eveniment tragic, însă a găsit puterea de a anunța că artistul a trecut în neființă.

Toți cei care l-au iubit și s-au bucurat de operele sale pot merge să-i aducă un ultim omagiu și să-l conducă pe ultimul drum. Deși membrii familiei nu au spus nimic despre cauza exactă a morții, Diana Ossana, buna sa prietenă și colegă de breaslă, a declarat că motivul morții lui Larry McMurtry a fost insuficiența cardiacă congestivă.

Cine a fost McMurtry

Scriitorul a fost născut și crescut la o fermă din Wichita Falls, Texas și a scris primul roman, „Horseman, Pass By” la vârsta de 25 de ani. pe atunci, el era profesor și preda limba și literatura engleză la Universitatea din Texas.

De-a lungul a peste cinci decenii, marele McMurtry a scris peste 30 de romane și multe cărți de eseuri, memorii și istorie. De asemenea, a scris mai mult de 30 de scenarii, inclusiv cel pentru „Brokeback Mountain” (scris alături de Ossana, bazat pe o nuvelă de Annie Proulx), pentru care a câștigat și un premiu al Academiei în 2006.

Cel mai mare succes i l-a adus „Lonesome Dove”, un roman cuprinzător de peste 800 de pagini despre doi Texas Rangers pensionari care conduc o turmă de vite furate din Rio Grande în Montana în anii 1870. Cartea a câștigat un premiu Pulitzer în 1986 și a fost transformată într-o populară mini-serie de televiziune.

Totodată, un roman foarte cunoscut și care i-a adus mare succes a fost “Tendres Passions”, care a devenit și film în 1975. Rolurile principale au fost jucate de Shirley MacLaine, Jack Nicholson şi Debra Winger, iar producția a câştigat premiul Oscar pentru “cel mai bun film” în 1983.

Comments are closed.