Știri

Lumea fotbalului, din nou îndoliată! O boală grea l-a răpus

Lumea fotbalului este din nou în doliu. După pierderea mai multor jucători cunoscuți, se pare că o nouă tragedia a lovit sportul românesc. Un jucător emblematic al Progresului București a murit,  după o lungă suferință și o luptă grea cu boala.

A murit Marin Voinea

Sportivii sunt din nou îndoliați, după ce au mai pierdut o stea fotbalului românesc. Fostul fotbalist Marin Voinea „Cărămidă” s-a stins din viață, după o lungă suferință. Deși a luptat cu boala, se pare că a fost mult mai puternică decât el și nu a mai putut face față chinului.

Voinea a fost un jucător emblematic al Progresului București, între anii 1961 și 1965, și al echipelor Siderurgistul Galați, Metalurgistul București și Granitul București.

Marele fotbalist a jucat pe postul de atacant. El născut în 1935 și a jucat trei partide la nivel internațional pentru România, marcând două goluri la debut, într-un amical care s-a încheiat cu o victorie cu 4-0 împotriva Marocului. De asemenea, a jucat și într-o înfrângere cunoscută cu 0-6 în fața Spaniei, în calificările pentru Cupa Națiunilor Europene din 1964.

Marcel Răducanu

Nepotul lui Marin Voinea este celebrul Marcel Răducanu. Cel care a fost desemnat Fotbalistul Anului 1980 în România împlinește curând vârsta de 67 de ani, dar și pentru el, bătrânețea este una destul de grea. Marele sportiv a vorbit în urmă cu mai bine de un an despre starea sa de sănătate, care i-a dat mari dureri de cap.

Fostul fotbalist a mărturisit că are probleme mari cu coloana, care s-ar fi extins și pe picior, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale unde medicii i-ar fi atins un nerv. Mai mult, el ar fi căzut la antrenamente, dar a știut să ateneze căderea, pentru că risca chiar să nu se mai poată ridica.

”Am niște dureri groaznice la coloană. De abia mă mișc, după ce am făcut aici, în Germania, o operație la coloană. Cred că mi-au atins un nerv. Bine și eu am avut un accident postoperator, am căzut la un antrenament pe umărul cu probleme. Am avut și ceva noroc pentru că, fiind fost sportiv de performanșă, am știut să cad, altfel rămâneam acolo, întins pe teren”, declara Marcel.

Comments are closed.