Știri externe

Lumea muzicii, din nou greu încercată! A murit un artist legendar

Tot mai multe tragedii au avut loc în lume în ultima vreme. O mulțime de personalități au plecat dintre noi înainte de vreme și au lăsat în urmă multă Tristețe. Aflăm acum că unul dintre cei mai mari artiști ai momentului ne-a părăsit. Mai exact, a murit un celebru compozitor grec.

A murit compozitorul Vangelis

Aflăm că marele compozitor grec Vangelis a plecat din această lume, la venerabila vârstă de 79 de ani. Anunțul tragic al morții a fost făcut chiar de către avocații săi, la două zile de când a avut loc decesul, care s-ar fi produs pe 17 mai. Nu se cunoaște, încă, motivul exact al morții, iar familia a cerut tuturor discreție.

Vezi și: Doliu în lumea filmului. O actriță celebră a murit la 37 de ani

De mai mult timp suferea de o boală cruntă, cu care nu a mai putut să lupte. Artistul, pe numele său complet Evángelos Odysséas Papathanassiou, era internat de mai mult timp într-un spital din Franța, dar problemele se agravaseră drastic în ultima vreme. Organismul lui a cedat, iar medicii au anunțat din timp familia că nu se mai poate face nimic pentru el.

Vangelis, o carieră de mare succes

Vangelis s-a născut în 1943 și a fost atras de artă încă de mic. Compozitorul, pe atunci doar un copil, era atras de sunetele produse de lovirea de oale și tigăi sau de fixarea unor cuie, pahare și alte obiecte pe coardele pianului părinților săi.

Artistul este renumit pentru coloanele sonore ale filmelor Chariots of Fire și Blade Runner. Una dintre cele mai mari recunoașteri este premiul Oscar pentru prima lui peliculă, în anul 1981, motiv pentru care a devenit celebru. Artistul este recunoscut si pentru piesele sale, dar și cele reinterpretate de la trupa Beatles. A cântat rock, balade și a compus piesele memorabile de-a lungul timpului.

Comments are closed.