Știri externe

MAE bulgar, mesaj pentru cetățenii săi din Republica Moldova. “Facem apel…”

Ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria a transmis un mesaj pentru bulgarii care se află pe teritoriul Republicii Moldova, în contextul celor mai recente incidente din Transnistria. MAE bulgar le recomandă cetățenilor săi să părăsească Republica Moldova.

MAE bulgar: facem apel la compatrioții noștri să se abțină de la orice călătorie în țară

Autoritățile din Bulgaria au lansat un avertisment de suspendare a călătoriilor din Republica Moldova. De asemenea, MAE bulgar a recomandat cetățenilor săi care se află pe teritoriul acestei țări, să ia măsuri pentru a pleca de acolo. Mesajul a venit ca urmare a situației complicate din și din jurul Republicii Moldova, în ciuda faptului că președintele Maia Sandu a spus că nu există niciun pericol iminent de escaladare a situației pe teritoriul țării pe care o conduce.

Având în vedere situația complicată din și în jurul Republicii Moldova, facem apel la compatrioții noștri să se abțină de la orice călătorie în țară. Invităm cetățenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri pentru a părăsi țara cu vehiculele disponibile în prezent, a transmis MAE bulgar.

Dacă au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Republica Moldova se pot adresa ambasadei Republicii Bulgaria la Chișinău, sau consulatului din orașul Taraclia.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu despre posibilitatea de război în Republica Moldova

Ministrul român al Apărării a declarat că nu există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova și a ținut să precizeze că această țară este neutră din punct de vedere militar și politic. Totuși, oficialul român admite că autoritățile din țara noastră sunt îngrijorate de ceea ce se întâmplă în jur, atunci când este vorba despre conflicte.

În același context, Maia Sandu condamnă provocările de a atrage Republica Moldova în război. Președintele țării vecine României a transmis că autoritățile condamnă orice provocări şi încercări de a atrage Republica Moldova în acţiuni care pot pune în pericol pacea în ţară.  Totodată, oficialul a mai transmis că autoritățile continuă să insiste asupra soluţionării paşnice a conflictului transnistrean și a anunțat sporirea măsurilor de securitate.

Comments are closed.