Știri

Majorări anuale pentru alocații și pensii, începând din 2022. Premierul României a explicat cum va fi posibil

Premierul României a declarat că își dorește ca majorările de alocații și pensii să se facă la începutul fiecărui an, asta în funcție de inflație și de creșterile economice ale României. Cu privire la creșterile care vor avea loc în 2022, Cîțu spune că încă nu a fost stabilit procentul de majorare.

Majorări, la începutul fiecărui an, pentru alocații și pensii

Este o veste foarte bună pentru toți românii. Majorarea alocațiilor și a pensiilor, un subiect de mare interes în țara noastră, s-ar putea face în fiecare an, la început de an, în funcție de creșterile economie și de inflația pe care le înregistrează țara noastră.

Premierul României spune că își dorește o formulă clară prin care atât alocațiile pentru copii cât și pensiile să crească cu un anumit procent în fiecare an.

Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului. Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe, a declarat Florin Cîțu.

Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2022. Creșterea alocațiilor pentru copii care ar fi trebuit să aibă loc pe 1 iulie, potrivit calendarului agreat de Guvernul Orban anul trecut, dar a fost amânată pentru 1 ianuarie 2022. Majorarea va fi cu 20%, după cum au transmis oficialii Guvernului.

La acest moment, în România, alocația este 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.

Cât vor fi alocațiile începând din ianuarie 2022

Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

a) 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1. (3);

c) 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Comments are closed.