Știri externe

Malala Yousafzai s-a căsătorit! Laureata Premiului Nobel pentru Pace în 2014 este în culmea fericirii

Malala, laureata Premiului Nobel pentru Pace în 2014, a devenit una dintre cele mai cunoscute femei din lume, după ce și-a spus povestea public și a fost premiată. Tânăra este acum în culmea fericirii și a anunțat că s-a căsătorit cu bărbatul vieții sale.

Malala s-a măritat

Malala Yousafzai este câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace din 2014. Tânăra a devenit celebră după ce, la doar 11 ani, a început să militeze pentru dreptul fetelor la educație și împotriva extremismului talibanilor din Pakistan. A continuat să o facă și după ce, în 2012, cineva a încercat să o omoare, împuscând-o.

Tânăra de doar 24 s-a căsătorit acum și este în culmea fericirii. Aceasta a făcut marele anunț printr-o postare pe rețelele de socializare, unde le-a povestit fanilor cum a decurs totul. Din cele dezvăluite, Malala a a avut o nuntă islamică, numită nikkah. Ceremonia a fost una restrânsă, la care au participat doar cei dragi și a avut loc în Marea Britanie, Birmingham, acolo unde laureata locuiește.

Malala nu a vrut să ofere mai multe detalii despre Asser Malik, soțul ei, ci doar i-a rugat pe fani să se roage pentru ei și să îi susțină în călătoria în care au pornit împreună și speră să rămână așa mereu. Din cercetările lor, fanii consideră că bărbatul este directorul general al Centrului de Înaltă Performanță al Pakistan Cricket Board, un înstărit om de afaceri.

 „Astăzi este o zi prețioasă în viața mea. Eu și Asser ne-am căsătorit și vom fi parteneri pe viață. Am avut o mică ceremonie Nikkah acasă, în Birmingham, cu familiile noastre. Trimiteți-ne rugăciunile voastre. Suntem încântați să mergem împreună în călătoria care ne așteaptă”, a scris laureata pe rețelele de socializare.

Malala nu voia să se căsătorească

Deși acum a făcut pasul cel mare și este foarte încântată de reușita ei, Malala nu avea prea mare încredere în căsătorie în urmă cu doar puțin timp. În luna iulie a acestui an, câștigătoarea premiului Nobel susține că nu înțelege de ce doi oameni sunt obligați să se căsătorească, au nevoie de un act pentru a fi împreună și nu pot trăi fericiți fără acest procedeu?

Nu era sigură că se va căsători vreodată, dar a făcut-o mai repede decât ne așteptam. Toată lumea așteaptă acum vești din partea tinerilor căsătoriți în ceea ce privesc copiii.

Comments are closed.