Știri externe

Mamele din Ucraina, gest șocant față de copii. Femeile sunt disperate

Ucraina este într-o situație disperată. De mai bine de o lună și jumătate de la atacul Rusiei, problemele sunt în continuă creștere și nu se știe când lucrurile vor reveni la normal. Ucrainenii se așteaptă la tot ce e mai rău și nu știu ce să mai facă. Mamele, însă, speră că ai lor copii nu vor rămâne ai nimănui în cazul în care ele vor fi ucise.

Mamele din Ucraina și-au semnat copiii

Locuitorii Ucrainei nu mai au liniște de când a început războiul. Cei care nu au fost uciși sau nu și-au pierdut casa și-au pierdut și ultima fărâmă de speranță, dar speră că măcar copiii lor vor scăpa din acest calvar. Mamele sunt disperate și caută tot felul de soluții să-i salveze pe cei mici.

Femeile care nu au reușit să părăsească țara și au rămas acasă cu cei mici se gândesc la ce este mai rău. În cazul în care rușii le vor ucide, speră că cei mici vor fi salvați și vor ajunge în grija cuiva. Astfel, ca măsură preventivă, au început să scrie pe spatele copiilor adresele şi numerele de telefon ale rudelor, să se asigure că vor ajunge în grija cuiva dacă se întâmplă ceva grav.

Parlamentul ucrainean susține că peste 100 de copii ar fi fost uciși de la începutul războiului, în timp ce un număr la fel de mare îi reprezintă pe cei răniți în urma bombardamentelor. Numărul nu este unul sigur, pentru că în unele zone nu se poate intra, având în vedere că sunt acoperite de forțele rusești.

Câinii au murit de foame în Ucraina

Dacă în rândul oamenilor este clar că au existat victime, se pare că și animalele sunt la fel de afectate. Ucrainenii care au plecat din țară și au avut posibilitatea, și-au salvat și animalele. Ce se întâmplă, însă, cu cele fără stăpân?

Peste 300 de câini ar fi murit într-un singur adăpost de animale din Borodyanka, în Ucraina. Aceștia au rămas în cuști încă de la începutul războiului, fără hrană și apă, pentru că voluntarii nu au mai putut veni la ei. Când au reușit să se întoarcă, au găsit doar 150 dintre cei 485 de câini în viață, în timp ce restul muriseră. 

 

Comments are closed.