Știri

Marcel Ciolacu despre legea certificatului verde. “Este tardivă!” Ce urmează să se întâmple

Liderul PSD a făcut declarații noi despre certificatul verde la locul de muncă. Marcel Ciolacu este de părere că această lege este tardivă și că el nu a fost și nu este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Marcel Ciolacu: este tardivă o lege pentru certificatul verde

Marcel Ciolacu a declarat că legea certificatului verde nu este un proiect pe care coaliția de guvernare l-a abandonat, dar că că este tardivă o astfel de lege în acest moment. Președintele PSD a precizat că în ultima ședință s-a discutat numai pe subiectul energiei.

Cred că am dat zeci de explicaţii în ceea ce priveşte certificatul verde atât eu, cât şi colegii mei, cât şi coaliţia, cât şi ministrul. Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment. Este tardivă. Mai mult, ştiu că este o ordonanţă de urgenţă în vigoare în ceea ce priveşte certificatul verde, a declarat Marcel Ciolacu.

Anunțul Ministrului Sănătății cu privire la certificatul verde

La începutul acestei săptămâni, profesorul Alexandru Rafila, cel care ocupă funcția de Ministru al Sănătății a anunțat că certificatul verde nu mai este o urgență pentru că până la implementarea legii, numărul de cazuri va scădea din nou. Rafila speră ca până la finalul lunii februarie vom ieși din valul 5.

Citește și: Cum rămâne cu certificatul verde la locul de muncă. Ministrul Sănătății a anunțat oficial

Pe de altă parte, președintele PNL, Florin Cîțu a spus că ar vrea să vadă cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de imunizări în rândul populației.

El a precizat că decizia renunțării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic la locul de muncă i-a aparținut Ministrului Sănătății.

În toamna anului trecut, Alexandru Rafila spune că intenționează să implementeze un sistem în care certificatul verde să fie obligatoriu doar în anumite perioade, pentru toate activitățile atunci când se constată, timp de trei săptămâni, o creştere “susţinută” a numărului de cazuri, indiferent de incidenţă, dar depinzând de trend.

Rămâne de văzut care va fi evoluția numărului de îmbolnăviri în următoarea perioadă și ce decizii vor mai luat autoritățile.

Comments are closed.