Știri

Măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021. Vești bune pentru toți românii

De la 1 iulie 2021 ne vom bucura de noi măsuri de relaxare din partea autorităților. Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a scăzut semnificativ, campania de vaccinare este în desfășurare, s-a dat drumul la organizarea de evenimente private și curând vor fi anunțate noi relaxări.

Noi relaxări de la 1 iulie 2021

Relaxările de la 1 iulie sunt stabilite de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Una dintre măsurile ce se vor lua vizează numărul de oameni care pot participa la evenimentele private, precum și la concerte și în sălile de cinema.

Astfel, începând cu luna iulie vor putea fi organizate nunți cu 100 de invitați în interior,  150 în exterior, și 300 în cazul în care toți sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

În același timp, la concerte vor putea participa până la 2.500 de persoane.

Conform documentului, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Facem mențiunea că la stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România, 24 iunie 2021

Grupul de Comunicare Strategică actualizează zilnic bilanțul cazurilor de coronavirus în România. Astfel, conform celor mai recente date, până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total, 1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 66 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 33 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Comments are closed.