Media

Medici de excepție. Mihai Morar, întâlnire memorabilă cu Leon Dănăilă: ”Pentru el, viața înseamnă ceilalți!”

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai renumiți medici chirurgi, la nivel mondial. Celebrul neurolog este considerat un medic de excepție, care luptă pentru a salva oamenii, chiar dacă se apropie cu pași repezi de venerabila vârstă de 90 de ani.

Cunoscutul prezentator Mihai Morar a avut privilegiul de a vorbi cu marele medic Leon Dănăilă, despre care are de spus doar cuvinte de laudă. Întâlnirea a fost una extrem de emoționantă, fiind vorba despre un personaj de excepție.

Mihai Morar: Viața lui înseamnă ceilalți

Mihai Morar a mers astăzi la Institutul Național de Neurologie, unde l-a găsit pe neurochirurgul Leon Dănăilă, alături de care a avut parte de o discuție memorabilă, care l-a emoționat și l-a determinat să scrie un text lung pe rețelele de socializare.

De-a lungul timpului a demonstrat că este un medic de excepție, care a salvat viețile a peste 40.000 de oameni. Atâția pacienți au trecut prin mâinile sale de la începutul vieții de medic.

Ajuns la venerabila vârstă de 88 de ani, continuă să opereze și să facă minuni pentru cei care apelează la ajutorul lui. După zeci de ani de carieră, nu se oprește din a face bine și demonstrează mereu că pacientul este tot ce contează pentru el.

“Leon Dănăilă e numele lui. Sculptorul de creiere. Alături de Einstein, se află în lista celor 500 de oameni geniali ai Istoriei. Neurochirurgul român care a redus mortalitatea în cazul operațiilor pe creier de la 60 la sută la 3 la sută. Fiul de țărani care și-a donat casa natală statului pentru a fi transformată în muzeu. Profesorul care a scris 54 de cărți până acum, iar la 88 de ani tocmai a terminat de scris încă un tratat de neurochirurgie.”, a scris Mihai Morar.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihai Morar (@mihaimorar)


Mihai Morar a subliniat faptul că medicul este foarte organizat și muncește mult și niciodată nu obosește când vine vorba de oameni. Are un program strict, conform căruia adoarme mereu la ora 21.00 și se trezește apoi la 03.00, pentru a mai dedica alte 2-3 ore scrisului. După 54 de cărți scrise și numeroase nominalizări, a publicat de curând un tratat de neurochirurgie.

Și-a donat casa pe o carte

Medicul Dănăilă este recunoscut pentru toate meritele lui față de oameni, dar și pentru iubirea lui arzătoare pentru știință. În urmă cu câțiva ani, Leon Dănăilă și-a vândut partamentul, singurul bun pe care îl deţinea, pentru a face rost de banii necesari tipăririi unei cărţi de specialitate. Nu avea atunci veniturile necesare, chiar după o viață de muncă, și nici surse de finanțare, motiv pentru care a decis să renunțe la tot.

Mihai Morar a vrut să-i doneze acestuia ceva, dar medicul a refuzat complet orice sumă de bani, pe motiv că el nu știe ce să facă cu banii. În schimb, l-a îndrumat pe prezentator să doneze banii către spital, pentru că acolo sigur este nevoie de ei.

”Mihai, eu nu știu ce să fac cu banii. Te rog să faci o donație pentru spital. Acolo sigur e nevoie tot timpul de ceva.”, a citat Mihai din marele maestru.

Comments are closed.