Știri Sănătate

Medicul Emilian Imbri de la Victor Babeș: “Am pierdut bătălia cu virusul. Urmează valul 4”

Medicul Emilian Imbri de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, spune că lupta cu virusul a fost pierdută și că trebuie să ne așteptăm la valul al patrulea al pandemiei. Fostul manager al unității spitalicești este de părere că oamenii au început să se relaxeze în fața virusului, nu se vaccinează și numărul de infectări crește zilnic.

Dr. Emilian Imbri: Am pierdut bătălia cu virusului

Dr. Emilian Imbri este fostul manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală. El spune că ce se întâmplă acum în România este triumful virusului, pentru că am pierdut bătălia cu acesta.

Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să ştiţi.  Şi dacă scoatem din depozite, din rezervele care sunt în România, dacă scoţi paturile şi ventilatoarele alea şi le pui pe aleile spitalului şi spui am 2000 de paturi ATI şi sunt ocupate 1500. Pe alea 500 nu are cine să le manevreze. Aici este problema, a spus medicul.

Medicul spune că problema este că ne-am relaxat mai devreme decât e cazul. El atrage atenția că mulți oameni nu poartă măști de protecție și nu cred în existența virusului, până când se infectează și atunci ajung la spital și recunosc că nu au purtat niciodată mască.

Valul 4 al pandemiei

Dr. Emilian Imbri spune că urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus pentru că mulți nu merg să se vaccineze.

Din punctul meu de vedere o să urmeze un boom. Lucrurile s-ar putea îndrepta de la sine şi urmează valul 4 sau ce mai urmează. De ce? Pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Şi atunci orice tulpină din asta de vine să ne mai facă vizite, va genera un alt val, a mai spus Emilian Imbri la Digi 24.

Pe de altă parte, autoritățile spun că de la 1 iunie ar putea începe relaxarea restricțiilor, care se va face etapizat. Ministrul Culturii a propus un plan prin care de la această dată să fie redeschise cinematografele, teatrele și sălile de spectacol.

Comments are closed.