Știri

Medicul Gabriela Eminovici a murit. Șefa secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu nu era vaccinată

Medicul Gabriela Eminovici, șefa Secției Clinice Cardiologie I a Spitalului Județean Sibiu, a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut de reprezentanții spitalului, joi seara, printr-un mesaj de condoleanțe postat pe Facebook.

Doctorița Gabriela Eminovici avea 55 de ani și nu era vaccinată

Medicul şef al Secţiei Cardiologie I din Spitalul Judeţean Sibiu, Gabriela Eminovici, a murit, joi, din cauza coronavirus, potrivit News. Aceasta nu a fost vaccinată anti-COVID, potrivit managerului instituției, Florin Neag, citat de turnulsfatului.ro.

„Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul SRS-CoV-2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace! S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață. Îi aducem un pios omagiu iar gândurile noastre bune se îndreaptă către familia îndurerată și îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe! „Din nefericire, deși mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât și pe plan personal, viața și cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecția cu SARS-CoV-2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări și a cazurilor grave, prin vaccinare”.

Potrivit publicației Turnul Sfatului, Gabriela Eminovici fusese diagnosticată cu COVID la 20 aprilie, dar starea i s-a deteriorat rapid. Publicația îl citează pe Florin Neag, managerul Spitalului Județean Sibiu, care a declarat că doctorița nu era vaccinată anti-COVID. Familia a cerut să fie transferată în Germania. Transferul nu a mai fost posibil, iar pacienta, cu plămânii grav afectați, a fost dusă la Oradea, pentru a beneficia de terapia ECMO („plămân artificial”), care însă nu a mai fost de ajutor.

Colectivul spitalului a transmis condoleanţe

”Din nefericire, deşi mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât şi pe plan personal, viaţa şi cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecţia cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor”, au mai transmis oficialii spitalului.

Aceştia fac apel la vaccinare.

”Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări şi a cazurilor grave, prin vaccinare”, au afirmat oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.

Medicul cardiolog Gabriela Eminovici, Șefa Secției Cardiologie 1, a fost diagnosticată cu COVID-19. În data de 23 aprilie, posta pe pagina de facebook că se află internată din 20 aprilie pe secția de Boli Infecțioase și vorbea despre profesionalismul și dedicarea medicilor de acolo.

„Da, este adevărat. D-na doctor este în stare gravă, internată pe Secția ATI Modular a spitalului. În ceea ce o privește pe d-na doctor, conform procedurii s-a discutat la Minister pentru transportul la un spital din Germania. Ministerul nu a aprobat, pentru că, potrivit legii, în condițiile în care există proceduri similare care pot fi oferite în spitalele din România, nu se aprobă transferul, din datele pe care le cunosc eu la acest moment. Acesta a fost răspunsul de la minister. Familia a dorit să o transfere într-un spital din Germania, pentru că fiecare om are dreptul să aleagă unde vrea să fie tratat, dar nu s-a făcut nicio derogare de la lege. În aceste condiții familia sa dorește să o transfere pe proprie răspundere, nu știu dacă este o alegere bună sau una rea, dar aceasta este alegerea familiei și fiecare are dreptul să facă tot ce poate pentru salvarea unei vieți”, a explicat managerului instituției Florin Neag pentru turnulsfatului.ro.

Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Județean a declarat pentru Turnul Sfatului că principalul motiv al transferului în cazul medicului Gabriela Eminovici a fost terapia ECMO.

„Principalul motiv al transferului a fost încercarea cu terapie cu ECMO, acest tip de terapie era baza și este o alternativă terapeutică pe care noi nu o avem. În momentul de față se află transferată la Spitalul din Oradea pentru a putea face această terapie. Deocamdată nu se mai are în vedere transferul în Germania. Nu am nicio nouă informație în acest sens. La Oradea a ajuns aseară, iar transferul s-a desfășurat în condiții bune. Medicul Csillag (n.r. medicul Bogdan Csillag) a supravegheat-o, nu au fost probleme”, declarase anterior dr. Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.