Magazin

Medicul Mihaela Bilic îți spune câte cafele să bei pe zi ca să slăbești

Medicul Mihaela Bilic îți spune câte cafele să bei pe zi dacă vrei să slăbești. Cum facem să scăpăm de kilogramele în plus pe care le-am acumulat după mesele copioase de sărbători. Cum învățăm să ascultăm ce spune organismul nostru, ce nevoi are și cum să i le satisfacem într-o măsură optimă. Câte cafele trebuie să bem într-o zi dacă vrem să slăbim.

În primul rând, mediul Mihaela Bilic spune că a ține lucrurile sub control înseamnă să mănânci un pic din toate și că moderația și echilibrul înseamnă tot.

Ficatul are funcție permanentă de detoxifiere și nu are nevoie de noi să îl detoxifiem.

”Avem impresia că noi trăim pe baza a ceea ce am mâncat la masa pe care am consumat-o înainte sau în ziua respectivă. Nu! Acest organ fabulos are rolul de a menține glicemia constant și ceea ce mâncăm este cumva distribuit și contorizat pe o perioadă de 2-3 zile. Deci nu ne îngrășăm din masa pe care am mâncat-o acum. Nu slăbim sărind peste o masă. Toate acestea procese au o inerție și ficatul se intepune între masa noastră și ce se întamplă cu rezervele de grăsime”, a spus Mihaela Bilic.

Sucul de fructe = zahărul cu apă și nu ajută la absolut nimic, ba dimpotrivă spune medicul Mihaela Bilic. Noi credem că lichidul este sărac în calorii, dar nu este cazul sucului de fructe. Îl putem înlocui, însă, cu sucul de legume sau cu ciorba în care să punem legume și leguminoase. În felul acesta îi dăm ficatului un aliment care nu îngrașă, dar ține de foame.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Câte cafele pe zi ne ajută să slăbim

Mihaela Bilic spune că o singură cafea pe zi ne ajută să slăbim dacă este consumată cu o oră înainte de mișcare. Cafeaua acționează asupra depozitelor de grăsime și duce la mobilizarea lor. Într-o zi putem bea până la 5 cafele, dar numai una ne ajută cu adevărat să slăbim.

”Cu oră înainte de mișcare se bea o cafea! După ce o bem, cafeina intră în metabolism și are două efecte: acționează asupra depozitelor de grăsime și duce la mobilizarea lor. Se pot bea până la 5 cafele de-a lungul unei zile. Dar una singură în scopul slăbirii, cu o oră înaintea efortului fizic. Puneți bază pe ea pentru slăbit!”, a mai precizat medicul Mihaela Bilic.

În prezent nu se mai ia în calcul indicele de masă corporală ci aspectul abdomenului atunci când ne evaluăm starea fizică. Ar trebui sau nu să slăbim? Medicul spune că răspunsul vine când ne așezăm în fața oglinzii. Grăsimea acumulată pe abdomen vine din zahăr și este cea mai periculoasă, pentru că se traduce prin boli cardiovasculare, hipertensiune și diabet.

În ceea ce privește mâncatul emoțional, nutriționistul Mihaela Bilic spune că nu trebuie să ne interzicem ceva pentru că asta o să ne facă să ne simțim și mai rău.

Dacă vrei să mănânci o prăjitură, poți face asta, dar doar o prăjitură, nu o tavă.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *