Știri

Medicul Monica Pop avertizează! Foarte mulți români fac această greșeală

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă pentru românii care apelează la tot felul de leacuri băbești atunci când au probleme cu vederea. Celebrul medic oftalmolog atrage atenția că acestea nu sunt soluții, ba dimpotrivă ne pot provoca probleme și mai mari, ba chiar pierderea vederii.

Avertizarea medicului Monica Pop

Celebrul medic le-a transmis un mesaj românilor care cred că problemele de sănătate pot fi rezolvate cu leacuri băbești. Monica Pop a dat exemplu cazuri din domeniul ei de activitate și a explicat cum ne putem pierde vederea încercând să rezolvăm o problemă cu leacuri din bătrâni.

Există unguente, soluții și ceaiuri care nu trebuie atinse de zona ochilor pentru că pot agrava starea acestora și pot duce chiar, în cele mai negre scenarii, la pierderea vederii.

Potrivit spuselor sale, cremele cu miere nu sunt bune pentru ochi întrucât pot duce foarte repede la opacifierea corneei și chiar pierderea vederii.

Vă rog, pe toti cei care cititi aceasta avertizare, dati mai departe pt a preveni o eventuala nenorocire! Asa-zisul “tratament”al ochilor cu plante, ceaiuri, miere, lapte, comprese, alifii ne-oftalmice, orice substante, de orice fel, care nu sunt medicamente speciale oftalmologice, poate genera afectiuni foarte grave, mergând până la pierderea vederii!, a explicat Monica Pop printr-o postare pe blogul personal.

Citește și: Monica Pop a fost operată pentru a 5-a oară. “Boala a mușcat din nou”

Ceaiul de mușețel, un pericol pentru vedere

Tot medicul oftalmolog spune să nu punem la ochi legume sau sucurile lor, nici ceaiuri (mai ales de mușețel), nici creme și niciun fel de soluție. Toate ne fac rău!

Monica Pop spune că nici ceaiurile de băut și nici capsulele sau alte suplimente vândute ca ajutătoare pentru ochi sau vedere nu au de cele mai multe ori vreun efect în sfera oftalmologică.

Principalele afecțiuni ale ochiului sunt: alacrimia sau Sindromul ochiului uscat, blefarita, cataracta, conjunctivita, glaucomul, infecția virală a corneei, strabism, orjeletul, cunoscut în popor sub numele de ulcior.

Comments are closed.