Știri Sănătate

Medicul Musta, mai optimist decât niciodată: “Am simțit după mult timp că a început să scadă presiune asupra sistemului medical!”

În ultima perioadă, veștile legate de situația din România sunt tot mai bune. Pandemia pare să nu mai provoace la fel de multe probleme și lucrurile par să revină la normal treptat, iar specialiștii confirmă. Medicul Virgil Musta, care a vindecat o mulțime de pacienți infectați cu coronavirus și a văzut evoluția bolii în țara noastră, a făcut un anunț extre, de optimist.

Virgil Musta spune că ne apropiem de normalitate

Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care a vindecat o mulțime de pacienți cu covid, a transmis un mesaj important după ce situația s-a îmbunătățit și în Timișoara, cum s-a întâmplat în toată țara. Specialistul a mărturisit că se observă cu ochiul liber că, după mult timp, poate spune că nu se mai pune la fel de multă presiune pe spitale și recunoaște că fără ajutorul tuturor românilor nu ar fi fost posibilă această reușită.

Medicul a dezvăluit că dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, una dintre secţiile Covid ale Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara va redeveni secţie de boli infecţioase unde se vor putea trata şi alte afecţiuni. El le-a mulțumit românilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă în ultima perioadă și pentru faptul că, în sfârșit, au înțeles că soluția este respectarea măsurilor de prevenire și că spitalele și medicii doar ne ajută, nu ne fac rău.

„Fără responsabilitatea şi solidaritatea voastră nu s-ar fi putut obţine acest rezultat. Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup. Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie”, a scris pe Facebook medicul Virgil Musta.

Cât durează anticorpii

Medicul Virgil Musta a declarat că persoanele care au contractat virusul SARS-CoV-2 și au dezvoltat anticorpi nu au certitudinea că nu se vor reinfecta. Astfel, el le încurajează să se imunizeze, pentru a se asigura că sunt în siguranță. Deși studiile au demonstrat că că anticorpii dezvoltați de persoanele bolnave de COVID-19 pot rămâne activi în organism și la 8 luni de la infectare, specialistul le sugerează oamenilor să fie vigilenți.

Comments are closed.