Știri

Mesaj de la ANM! Când intră în vigoare noua alertă de ploi, vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare meteo de vreme rea, pentru toată țara. De asemenea, specialiștii ANM anunță că vineri, 17 iunie, intră în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează opt județe din zona de vest a țării.

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii

Atenționarea meteorologică tip cod galben a fost emisă joi, 16 iunie și intră în vigoare vineri, 17 iunie, de la ora 03.00 rămânând valabilă până la ora 11.00. Potrivit specialiștilor din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice.

De asemenea vor fi intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp.

Mesaj de la ANM! Când intră în vigoare noua alertă de ploi, vijelii și grindină

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Municipiul București, pentru intervalul 17.06.2022, ora 03:00 – 18.06.2022, ora 10:00. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din după-amiaza zilei de vineri (17 iunie) și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopților va fi de 14…17 grade.

Informare meteorologică pentru toată România

ANM a emis și o informare meteo care vizează întreaga țară. Aceasta intră în vigoare vineri, 17 iunie, la ora 11 și expiră sâmbătă, 18 iunie, la ora 10.00. Potrivit prognozei, în intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.

Mesaj de la ANM! Când intră în vigoare noua alertă de ploi, vijelii și grindină

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie anunță și că vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

Comments are closed.