Media

Mesajele artiștilor după moartea lui Ion Dichiseanu: “Drum bun, Pierre Vaillant!”

Ion Dichiseanu a lăsat un gol imens în cinematografia românească și în inimile celor care l-au cunoscut și care au lucrat cu el. Vestea că s-a stins din viață a fost un șoc pentru toți colegii lui de breaslă. Toți îl regretă și își amintesc cu drag de el.

Mesajele artiștilor după moartea lui Ion Dichiseanu

Colegii lui Ion Dichiseanu de la Teatrul Ion Luca Caragiale din Capitală au transmis un mesaj de condoleanțe emoționant pentru pierderea marelui actor.

Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. La Teatrul Național a fost prezent în distribuția spectacolului „Căruța cu paiațe” (regia Mihai Berechet), care s-a jucat între 1978 și 1990! Ne va rămâne în amintire ca un mare profesionist al scenei și un coleg minunat. Drum bun, Pierre Vaillant! Dumnezeu să-l odihnească! Colegii din TNB.

Și cei din televiziune îl regretă pe Ion Dichiseanu și își amintesc cu drag proiectele în care actorul a fost implicat și modul jovial în care făcea față oricărei provocări.

Într-un mesaj pe Facebook, Dan Negru a spus că în luna iulie trebuia să se întâlnească cu marele actor, pentru o filmare. Prezentatorul tv a spus că este pentru prima dată când actorul îi dă țeapă.

E prima dată când domnul Dichiseanu îmi dă țeapă! Am filmat cu domnia sa zile in șir și niciodată n-a lipsit. În iulie urma să ne vedem ca să filmăm pentru pentru “Legendele”. Azi s-a dus…, a scris Negru pe Facebook.

Mihai Morar, care l-a avut invitat pe Dichiseanu, de mai multe ori, în emisiunea sa, a scris un mesaj emoționant pentru cel care a fost marele Dichi, cum îi spuneau apropiații. Prezentatorul tv a spus că Ion Dichiseanu a fost o icoană pentru el, că îi mulțumește pentru fiecare amintire și nu îl va uita niciodată.

Dichi, ai fost o icoană pentru mine. Te-am simțit, la fiecare întâlnire a noastră, ca pe un suflet pereche. Îți mulțumesc pentru fiecare amintire. Și îți mulțumesc că mi-ai dat una din cele mai frumoase definiții ale rostului omului pe Pământ:
“Se spune că speranța moare ultima. Dar și ea moare, până la urmă. Ceea ce nu moare, de fapt, niciodată e Dragostea.” Asta mi-ai spus într-o seară. Și nu voi uita niciodată. Mulțumesc pentru frumos, Ion Dichiseanu! Dumnezeu să te odihnească, a scris Mihai Morar.

Ion Dichiseanu a murit la spital, după trei luni de la internare. Marele actor s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!

Comments are closed.