Știri externe

Mesajul Papei Francisc pentru credincioși, de Paștele Catolic: “chiar dacă totul ți se pare pierdut…”

Papa Francisc a transmis un mesaj plin de emoție și încredere pentru credincioșii romano-catolici care sărbătoresc Paștele în al doilea an de pandemie. În cadrul slujbei de la Vatican, Suveranul Pontif le-a spus oamenilor să nu le fie frică și că nu își piardă speranța pentru că vor veni vremuri mai bune.

Papa Francisc – mesaj de Sfintele Sărbători Pascale

Este un an greu pentru fiecare dintre noi, al doilea an de pandemie pe care îl traversăm și care ne-a schimbat viața și obiceiurile. În cadrul slujbei tradiționale și oficiale de la Vatican, Papa Francisc i-a îndemnat pe oameni să nu le fie frică și să aibă încredere pentru că Dumnezeu pregătește o istorie nouă.

Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă, a spus papa Francisc.

Cuvinte pline de semnificație a rostit Suveranul Pontif în cadrul slujbei de la Vatican, din prima zi de Paște. Papa Francisc spune că, chiar dacă ți se pare totul pierdut, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde.

Credincioșii sărbătoresc astăzi Învierea Domnului, după o săptămână încărcată spiritual, Săptămâna Mare.

Duminică, 4 aprilie, în prima zi de Paște, Papa Francisc va oficia slujba de Paște la Basilica Sfântul Petru, unde va rosti tradiționalul mesaj Urbi et Orbi.

Diferență de o lună între Paștele Catolic și Paștele Ortodox

Anul acesta Paștele Catolic se sărbătorește pe 4 aprilie, iar Paștele Ortodox pe 2 mai, un decalaj mult mai mare decât în anii trecuți. În 2020, de exemplu, a fost doar o săptămână distanță între cele două sărbători.

Diferența de dată la care se sărbătorește Învierea Domnului ține de faptul că Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează același eveniment astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi.

Comments are closed.