Știri

Meteorologii sunt în alertă! Un val de căldură african lovește România: „Primul cod roșu de caniculă”

Vremea a fost extrem de schimbătoare la noi în țară în ultima perioadă, dar se pare că lucrurile merg din rău în mai rău. Chiar dacă am mai avut parte și de ploi, se pare că tot nu scăpăm de căldură și caniculă pregătește să lovesc. Ca în multe alte state, și în România va ajunge un val african de căldură.

Caniculă în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie În anunț IMPORTANT valabil pentru toată țara, prin care transmite faptul că temperaturile sunt Într-o continuă creștere, iar caniculă va lovi majoritatea regiunilor.România se va confrunta cu un val de căldură african, iar temperaturile vor exploda chiar de astăzi.

Vezi și: Vreme rea în toată România! Vijelii și grindină în toată țara

Chiar dacă o perioadă bună a plouat, ne-am confruntat cu vijelii Și vreme rea, Se pare că își face simțită prezența și canicula. Meteorologii au anunțat că ne vom confrunta cu un val de căldură african, iar termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între 23 și 34 de grade, dar vor depăși 35 de grade în unele județe ale țării și chiar se vor apropia de 40.

Se declară cod roșu de caniculă

Meteorologii spun că este foarte posibil ca România să aibă parte de primul val de caniculă din acest an . Săptămâna aceasta va fi extrem de cald, iar temperaturile vor fi într-o continuă creștere până la finalul lunii.

„Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre. Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a mărturisit Elena Mateescu.

Comments are closed.