Magazin

Metoda prin care cureți paharele cu lămâie. Nu ai cum să dai greș

Lămaia nu este doar un fruct folosit pentru ceaiuri sau asezonarea salatelor, ci poate fi instrumentul care te scapă de problemele supărătoare din bucătărie. Petele de pe pahare, de exemplu, pot fi curățate și făcute ca noi, cu ajutorul unei lămâi. Dacă nu ai știut până acum, a venit momentul să dai la o parte solvenții costisitori  și periculoși pentru piele, și să folosește fructul galben – miraculos.

Cum cureți paharele cu lămâie

Curățarea paharelor cu lămâie este nu doar ingenioasă ci și foarte la îndemâna tuturor gospodinelor. Lămâile sunt foarte accesibile ca preț, și când pui la socoteală ce pot face ele pentru bucătăria ta, vei deveni dependentă de ele.

Sunt mai multe metode prin care poți folosi lămâia pentru a curăța petele de pe pahare. În primul rând, cea mai simplă și la îndemână este stoarcerea lămâii în paharul pătat pe care vrei să-l aduci la aspectul inițial. Lasă sucul de lămâie în pahar timp de jumătate de oră, după care îl verși, clătești și va fi ca nou. Atenție, însă, depinde foarte mult și de tipul de pată pe care vrei să o scoți. În cazul în care după acea jumătate de oră, pata nu s-a dizolvat singură, poți folosi o perie, sau un burete abraziv de bucătărie, fix pe acea zonă, și astfel, din câteva mișcări o vei înlătura complet.

Feliile de lămâie te ajută să cureți paharele pătate. În funcție de dimensiunea paharului, taie o lămâie sau jumătate din acesta, felii, pe care le așezi ulterior de jur împrejurul paharului, în interior, ca și cum ai tapota. Lasă-le așa timp de 30-40 de minute, după care le poți scoate. Clătește paharul și asta e tot! Petele nu vor mai fi acolo.

Prepară o soluție din apă, lămâie și oțet

O altă modalitate prin care poți curăța paharele cu ajutorul lămâii este prepararea unei soluții din lămâie, apă și oțet. Peste un bol în care pui 500 ml de apă, storci o lămâie și pui 2 linguri mari de oteț. În această soluție pui paharele murdare și le lași acolo peste noapte. A doua zi le scoți din soluție, le clătești cu apă caldă și vei vedea ca s-au curățat.

Acestea sunt trei dintre metodele prin care poți curăța paharele folosindu-te de lămâi. Poți alege în funcție de preferință și de timpul pe care îl ai la dispoziție. Varianta a treia, în care lași paharele peste noapte în soluția cu apă, lămâie și oțet este cea mai la îndemână, pentru că necesită minimum de efort din partea ta. Succes și spor la treabă!

Comments are closed.