Știri Sănătate

Mihaela Bilic dezvăluie secretul unei siluete perfect. Cele mai bune sfaturi pentru a slăbi rapid și sănătos

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști de la noi din țară. Celebrul medic oferă sfaturi legate de nutriție dintre cele mai interesante. Cu o experiență de peste 20 de ani, Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să facem ca să slăbim într-un timp scurt, dar și în mod sănătos, fără a ne fi afectată sănătatea.

Cele mai bune sfaturi de nutriție

Se apropie vara și vrem să fim pregătite, să avem un trup perfect pentru sezonul cald. Odată cu sărbătorile am acumulat ceva kilograme în plus, dar nu este imposibil să scăpăm de ele. Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, a oferit mai multe sfaturi prețioase pe care ar trebui să le urmăm dacă vrem să avem o siluetă perfectă.

Vezi și: Mihaela Bilic, adevărul despre produsele lactate. Cât lapte este indicat să bem zilnic

Chiar dacă uneori ni se pare că înfometarea este o soluție bună pentru a scăpa de câteva kilograme, medicul nu recomandă deloc această metodă. În schimb, Mihaela Bilic spune că este bine să consumăm zilnic legume proaspete, fiind bogate în vitamine, minerale, fibre, apă. Putem opta pentru orice cantitate, pentru că au foarte puține calorii.

De altfel, săptămânal este bine să introducem în dieta noastră și leguminoasele și, cel mai important, să consumăm multă apă. Ar fi bine să scoatem complet pâinea din alimentația noastră și fără să o înlocuim cu cea din pâine integrală, pentru că îngrașă la fel de mult.

“Unii spun că pâinea din făină integrală este mai bogată în vitamine din grupul B şi în minerale; adevărat, doar că uită să spună că ele nu pot fi absorbite din cauza fitaţilor prezenţi în cereale- deci mare avantaj nutriţional nu există!”, spune nutriționistul.

Reguli importante pentru slăbit

Dr. Bilic avertizează cu privire la alimentele gata preparate din comerț precum mezelurile, afumăturile, produsele de patiserie, brânzeturile fermentate, precum și cele de tip fast-food, care conțin o cantitate mare de zahăr, sare și grăsimi. În schimb, ar trebui să consumăm zilnic lactate slabe și măcar o dată pe săptămână pește gras precum somonul, macroul, sardinele, anşoa, heringul sunt bune surse de acizi graşi omega 3, minerale şi proteine.

Medicul recomandă să ținem măcar o dată pe săptămână post, pentru că, pe lângă apropierea de Dumnezeu, ne aduce mai aproape și de o siluetă perfectă. Prinde foarte bine o zi în care să eliminăm alimentele de origine animală și să le înlocuim cu legume, fructe şi cereale integrale.

De evitat sunt și țigările, alcoolul și sarea în exces, pentru că toate acestea îngreunează procesul de slăbit.

Comments are closed.