Știri Sănătate

Mihaela Bilic, sfaturi de nutriție pentru masa de Paște. Ce trebuie să evităm: “Aici este greșeala!”

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țară, vine în ajutorul nostru cu ocazia sărbătorilor pascale. Urmează câteva zile în care vom mânca peste măsură și în care organismul nostru va trece prim schimbări, motiv pentru care medicul ne-a oferit câteva sfaturi prețioase.

 

Sfaturi de nutriție pentru Paște

Se apropie sărbătorile pascale care, care înseamnă, pe lângă rugăciune, credință și obiceiuri, și o mulțime de preparate gustoase, pe care vrem să le încercăm pe rând. Totuși, nu ne gândim că ne pot pică rău aceste preparate și riscăm să ne confruntăm cu stări neplăcute. Astfel, Mihaela Bilic vine să ne ofere sfaturi în acest sens.

Mihaela Bilic îi avertizează pe românii care au în plan să pună pe masă multe bunătăți să fie foarte atenți la tot ce consumă, pentru că s-ar putea alege cu probleme se sănătate. Cei mai afectați ar fi cei care au ținut post și și-au obișnuit organismul cu un alt stil de viață și brusc au trecut apoi la un consum de multe calorii.

„Dacă a fost doar o săptămână de post, organismul nu o să se resimtă atât de tare. Cred că cel mai bine ar fi să nu încercăm să mâncăm totul la o masă. Aici e greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult la o singură masă”, a spus nutriționistul.

Mihaela Bilic atrage atenția asupra faptului că cea mai mare problemă este că mâncăm prea mult la o singură masă. Nu trebuie neaparat să ne ridicăm sătui, putem gusta câte puțin din toate treptat.

Ce ne recomandă medicul nutriționist

Mihaela Bilic a declarat că oamenii au la dispoziție două zile în care să guste toate alimentele și preparatele speciale, așa că nu trebuie să mănânce totul în prima zi. Putem să gustăm din fiecare la un interval de câteva ore și va fi mult mai bine.

Ea este de părere că produsele consumate de Paște sunt dietetice și mai ușor de digerat decât cele de Crăciun. Astfel, consideră că drobul nu ne va pică deloc greu la stomac, având in vedere că este făcut din organe. Mihaela Bilic recomandă ciorba de miel, acrită cu borș Pentru prânz, iar friptura susține că ar trebui pregătită la gratar.

Comments are closed.