Știri

Minerii de la Lupeni au ieșit la suprafață. Protestele s-au încheiat

Minerii de la mina Lupeni au ieșit la suprafață după 6 ile și au anunțat că au încheiat protestele. Decizia mult așteptată de toată lumea a fost luată după ce au primit informații cu privire la prevederile din acordul referitor la plata drepturilor băneşti restante încheiat de liderii lor la Ministerul Muncii.

Minerii de la Lupeni își vor primi salariile

Marius Miron, unul dintre reprezentanții minerilor care s-au închis acum 6 zile în mina de sărbune de la Lupeni, a anunțat pe rețelele de socializare că cei pe care îi reprezintă vor ieși în sfârșit la suprafață. Miron a anunțat că minerii vor ieși în cursul acestei seri pe la Mina Sud Lupeni.

“Bunul Dumnezeu a făcut să se rezolve şi această problemă, doar pe cele trei luni de zile”, a spus el pe Facebook, într-o postare video. Acesta a ținut să le mulțumească minerilor din Vulcan dar şi „câtorva mineri” de la Livezeni şi Loneapentru tot sprijinul acordat.

Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat luni că vor fi alocați bani pentru plata salariilor restante ale minerilor de la CEH. Plata făcut va acoperi salariile pentru o perioadă de trei luni de zile.

Ministrul Muncii i-a asigurat pe mineri că vor primi banii în zilele de 25 și 26 ale lunii în curs. Aceștia îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport.

Raluca Turcan a subliniat că este vorba despre un număr de 3000 de angajați plus aproximativ 1.000 de oameni din activitatea de energie, și cei 70 de mineri care s-au blocat în mină cu 6 zile în urmă.

„Îmi exprim speranța ca minerii să înceteze greva să iasă la suprafață, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei”, a subliniat ministrul Raluca Turcan astăzi.

 

Comments are closed.