Știri

Ministrul Apărării despre posibilitatea ca Rusia să atace România. Vasile Dîncu îi răspunde lui Zelenski

Ministrul Apărării Naționale a răspuns afirmațiilor făcute de președintele ucrainian, Volodimir Zelenski, cu privire la planurile Rusiei de a ataca, după Ucraina, Polonia și România. Iată ce spune Vasile Dîncu despre această posibilitate lansată de către liderul ucrainian.

Vasile Dîncu, după ce Zelenski a spus că după Ucraina urmează Polonia şi România

Ministrul român al Apărării este de părere că declarațiile lui Volodimir Zelenski care vorbesc despre atacul Rusiei împotriva Poloniei și României, în cazul în care va reuși să cucerească Ucraina, sunt speculații. Vasile Dîncu a fost chestionat pe acest subiect la Antena 3. El a spus că nu există dovezi pentru așa ceva, și că statul român nu ia în calcul un asemenea scenariu.

Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei, a spus Vasile Dîncu.

Răspunsul Ministrul Apărării vine ca urmare a afirmațiilor lui Volodimir Zelenski de săptămâna aceasta.

Volodimir Zelenski susține că Rusia va ataca Polonia și România

Președintele Ucrainei a spus că dacă Europa nu va acționa mai rapid împotriva Rusiei, Ucraina nu va reuși să-i țină piept, iar după ce va fi cucerită, rușii vor ataca Polonia și România. Aceste afirmații au fost făcute miercuri, 13 aprilie 2022, într-un discurs în Parlamentul Estoniei.

Putem fie să oprim Rusia, fie să pierdem toată Europa de Est, a spus Volodimir Zelenski.

În acest context, Ministrul român al Apărării, spune că îl înțelege pe președintele ucrainian, și cauza pe care acesta o apără, dar că nu consideră că sunt date pentru toate aceste elemente: La nivelului posibililor, cum spunem în logică, a logicii posibilului, orice este posibil, a spus Dîncu.

S-au făcut 50 de zile de când Rusia a atacat Ucraina. Astăzi se decide soarta Mariupolului, cel mai lovit oraș ucrainian. Doar două regimente ucrainiene mai stau în calea armatei roșii care insistă să cucerească orașul-port. Tot astăzi o navă rusească a fost grav afectată de o explozie în Marea Neagră. Atacul a fost revendicat de către Ucraina.

Comments are closed.