Știri externe

Ministrul Apărării rus, despre „operaţiunea specială” din Ucraina. Adevărul despre atacurile Rusiei asupra civililor

Situația din Ucraina este tot mai dificilă și războiul continuă. Sunt tot mai multe discuții în ceea ce privește conflictul dintre Ucraina și Rusia și tot mai multe detalii ies la suprafață. Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării, a explicat pentru ONU ce înseamnă „operaţiunea specială” din Ucraina pe care rușii au pregătit-o.

Serghei Șoigu neagă atacurile asupra civililor

În ultima vreme, Rusia a fost tot mai aspru criticată pentru faptul că nu atacă decât grupările militare, ci și o mulțime de locații în care se află doar civili și a provocat numeroase victime în rândul acestora. În acest caz, Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării, neagă aceste zvonuri, pe motiv că ar fi doar speculații și armata rusă nu are ca scop uciderea civililor.

De asemenea, l-a informat vineri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, despre obiectivele a ceea ce Moscova numeşte o „operaţiune militară specială” în Ucraina. Șoigu susține că Rusia a acționat pentru a dezactiva infrastructura militară a Ucrainei și nu are niciun plan asupra civililor. Din contră, organizează „coridoare umanitare” în unele localități pentru ca oamenii să plece în siguranță.

SUA sancționează Rusia

Mai multe state au luat măsuri drastice în ceea ce privește Rusia, pentru a o determina să se retragă din Ucraina și să pună capăt haosului provocat. SUA este extrem de nemulțumită de faptul că Rusia a declarat război și susține că are de gând să taxeze economia țării până când războiul se va încheia.

“Sancţiunile se vor încheia dacă” Rusia „termină acest război şi ajută la reconstruirea Ucrainei, restabileşte pacea şi recunoaşte suveranitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări”, precum şi „dreptul ei de a exista”, a spus şeful adjunct al departamentului de politică externă al SUA.

Rusia neagă complet vina ei în război și susține că nu armata ei atacă civilii, ci trupele rusești profită de civili. Putin a acuzat forţele ucrainene că amplasează armament în zone locuite şi folosește ucrainenii drept scut de apărare, provocând armata rusă să atace acolo unde se află ei.

Comments are closed.