Știri

Ministrul Economiei anunță sancțiuni după haosul din benzinării: “Verificăm cum s-a vândut combustibil în recipiente de plastic”

Ministrul Economiei a anunțat că se fac verificări pentru a se vedea cum s-a ajuns să se vândă carburant în recipiente de plastic. Oficialul a mai transmis că sunt în curs de desfășurare verificări în legătură cu creșterea masivă a prețului la combustibil, precizând că se vor lua măsuri pentru a se stopa fenomenul.

Ministrul Economiei: Verificăm cum s-a vândut combustibil în recipiente de plastic

Ministrul Economiei a făcut declarații de ultimă oră după frenezia de miercuri seară, când șoferii din toată țara au luat cu asalt benzinăriile, cu pungi, pet-uri, damigene, tomberoane și cisterne pentru a-și face stocuri de carburant. Totul a luat amploare de la o fotografie cu o stație de carburanți partener Mol din Beiuș, județul Bihor, care a afișat miercuri, 9 martie, prețul de 11,1 lei/litru, atât la benzină, cât și la motorină.

Poza a devenit virală și s-a suprapus cu un zvon care s-a rostogolit în spațiul public, conform căruia la miezul nopții prețul la benzină și motorină va depăși 10 lei/litru.

Vom verifica toți distribuitorii, marii distribuitorii în primă instanță. Vom merge către toate rețelele de distribuție. De aseară suntem în teren, verificăm stațiile, vom verifica modalitatea în care a fost vândut acest combustibil. Nu ar trebui să vindem combustibil în astfel de recipiente de plastic, va trebuit să luăm măsuri, a declarat Ministrul Economiei.

Ministrul Economiei a precizat că verificările au început în urma creșterii masive a prețului, dar a ținut să sublinieze că împreună cu Consiliul Concurenței se fac verificări pentru a vedea ce s-a întâmplat și înainte, pentru a se lua măsurile legale necesare.

Ministrul Energiei, anunț despre creșterea prețului la carburant

În același context, Virgil Popescu, cel care ocupă funcția de Ministru al Energiei în Guvernul Ciucă a precizat că este exclus să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă. Cu privire la același subiect, premierul țării a declarat că a cerut sancțiuni severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.

Citește și: Reacția premierului României după ce șoferii au stat la cozi imense pentru carburant: “Guvernul nu va permite niciun derapaj”

Am activat, încă de aseară, instituțiile de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul a atras atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată, ferm și aspru pedepsită prin intervenția statului român.

Comments are closed.