Știri

Ministrul Educației a făcut un anunț privind funcționarea școlilor

Ministrul Educației a făcut un nou anunț privind funcționarea instituțiilor de învățământ. Sorin Cîmpeanu a transmis că cifrele de infectare sunt mari și și-ar fi dorit să se micșoreze.

În data de 13 septembrie 2021, școlile și grădinițele din România s-au deschis. Cu toții își doreau ca școala să continue în format fizic. Totuși, ministrul Educației a făcut un anunț alarmant cu privire la funcționarea școlilor. Cîmpeanu a declarat că s-au înregistrat numeroase cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

Doar într-o singură zi, în România, au fost raportate 5.000 de cazuri noi COVID-19.

Tulpina Delta continuă să facă ravagii. 13 localități au recurs deja la învățăarea în sistem online, deși a trecut doar o săptămână de la începerea anului școlar.

Zilnic apar tot mai multe controverse. Unii părinți sunt preocupați de faptul că cei mici se pot infecta cu Sars-Cov-2, deși poartă masca chirurgicală în școli. De curând, Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț.

Ce a transmis ministrul Educației- Sorin Cîmpeanu

Ultimul anunț lansat de Cîmpeanu face referire la funcționarea școlilor.

Instituțiile s-au deschis în urmă cu șapte zile. Oficialul din Ministerul Educației spune că dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare la fel ca până acum, începând cu luna octombrie, unitățile de învățământ se închid. Acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la începerea cursurilor în formă fizică. În țara noastră, există șanse mari ca rata de infecatre să depășească pragul de șase la mia de locuitori.

Conform ministrului, școlile rămân deschise doar atâta timp cât rata de infectare la nivel de localitate nu va depăși pragul de șase la mia de locuitori. Sorin Cîmpeanu a anunțat că acest lucru este posibil să se întâmple cât de curând, în urma datelor înregistrate zilnic.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.