Știri

Ministrul Educației, adevărul despre elevi. De ce nu s-au închis, de fapt, școlile și grădinițele private

Situați din țara noastră este din ce în ce mai gravă. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut radical în ultima perioadă, motiv pentru care autoritățile au impus măsuri noi de prevenire a îmbolnăvirii. Printre acestea se numără și închiderea școlilor, dar se pare că nu se aplică și în cazul celor private, motiv pentru care ministrul Cîmpeanu a oferit explicații.

Ministrul Educației nu poate închide școlile private

După ce numărul de infectări a crescut considerabil în ultima perioadă, autoritățile au decis impunerea de noi măsuri de protecție și restricții. Pentru că unitățile de învățământ sunt un mediu în care virusul se răspândește repede și încă există multe persoane nevaccinate, autoritățile au decis închiderea școlilor și grădinițelor din toată țara.

Se pare că unitățile de învățământ din mediul privat nu au fost incluse în această hotărâre, lucru ce a uimit și nemulțumit pe toată lumea. Părinții au fost cei mai indignați de faptul că ai lor copii au continuat să meargă la școală, în condițiile în care ceilalți au intrat forțat în vacanță, pentru două săptămâni, deși normal era să stea acasă doar cei din clasele primare, timp de 7 zile.

Această situație a provocat o mulțime de controverse la nivel național, pentru că sunt mulți elevi care învață în regim privat. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a intervenit și a explicat că nu există o legislație care poată permite închiderea completă a acestor școli, pentru că funcționează după un alt model. Singurul lucru pe care l-au putut face a fost să mute activitatea în mediul online.

“Ministerul Educației nu are niciun temei legal prin care să impună vacanță școlilor private care funcționează după programa românească sau pentru cele care funcționează după programele altor state, nu ai nicio bază legală. Singura soluție a fost suspendarea prezenței fizice, acest lucru l-am votat, este articolul 8 din hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, acest lucru este verificabil.”, spune ministrul.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că nu are temei legal să impună o vacanță și învățământului privat, motiv pentru care aceștia și-ar putea desfășura activitatea fizic dacă vor asta.

Comments are closed.