Știri

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Se schimbă structura anului școlar

Domeniul educației a fost supus multor schimbări în ultima perioadă și se pare că multe noutăți vor mai avea loc în acest sens. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important pentru români. Mai exact, structura următorului an școlar s-ar putea schimba și elevii vor merge mai devreme la școală.

Școala începe mai devreme

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a discutat despre posibilitatea ca structura anului școlar să fie modificată, aspect despre care se discuta deja de mult timp. Oficialul propune ca elevii să meargă mai devreme la școală în septembrie și să stea mai mult la cursuri, urmând modelul altor state.

El a explicat la televizor că școlarii ar putea să meargă la cursuri între 5 septembrie 2022 și 16 iunie 2023. Acesta ar fi făcut deja propunerea, pe motiv că România are cea mai scurtă perioadă școlară și multe pierderi în ceea ce privește educația, motiv pentru care ar trebui luate măsuri. În plus, consideră că anul școlar este dezorganizat și există un dezechilibru între semestre, în condițiile în care unul are 12-13 săptămâni de cursuri și altul 22-23.

“Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri”, a explicat ministrul.

Vacanțe mai lungi pentru elevi

Ministrul Educației susține că va găsi un echilibru între școală și vacanță, astfel încât să-i mulțumească și pe elevi. Astfel, va propune o vacanță de iarnă extinsă, precum și una mai de durată cu ocazia sărbătorilor pascale.

“În anul 2022-2023 vom propune ca această vacanță de iarnă să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, cu o durată suficient de mare. Și avem o a doua perioadă, a sărbătorilor pascale, anul acesta vom propune perioada 7 – 18 aprilie”, a adăugat ministrul pe tema vacanțelor.

De altfel, Săptămâna Altfel va putea fi introdusă în prima parte a anului școlar, în toamnă, deși până acum avea loc primăvara. Elevii ar mai putea avea o săptămână de vacanță la finalul lunii octombrie, precum și una în februarie, pentru toate ciclurile.

Comments are closed.