Știri

Ministrul Educației, anunț important! Cum dau examenele naționale elevii din localități carantinate

Tot mai multe schimbări se produc la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus care nu dă semne că se va sfârșit curând, deși specialiștii fac tot posibilul în acest sens. În cazul educației, au apărut o mulțime de noutăți în acest timp și este analizat fiecare scenariu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre situația în care un elev din clasele terminale provine dintr-o localitate carantinată și trebuie să susțină examenele naționale.

Ministrul Educației, despre examenele naționale și carantina

În ultima perioadă, tot mai multe localități au fost introduse în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări, printre care și Capitala și majoritatea județului Ilfov. Astfel, și școlile au trecut în mediul online, pentru a preveni răspândirea virusului.

Se pune acum problema că unele zone ar putea fi carantinate și în perioada examenelor naționale, ceea ce va îngreuna desfășurarea acestora. În acest sens, ministrul Educației a explicat că, în situația în care vor fi localități carantinate, autoritățile vor emite derogări de la restricții pentru ca elevii din clasele terminale să poată susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Ministrul susține că acestea două sunt examene esențiale, care nu pot fi ratate din niciun motiv.

“Dacă în perioada examenelor naționale vom avea localități carantinate, am inițiat deja discuțiile cu CNSU în vederea obținerii unei derogări, excepții, cu respectarea accentuată a regulilor de protecție sanitară dar care să permită elevilor să susțină Evaluarea Națională sau Bacalaureatul, pentru că sunt examene esențiale, determinante pentru viitorul fiecărui elev”, a precizat Sorin Cîmpeanu.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

El a mai spus că și în cel mai “dezastruos” scenariu de carantină se vor putea găsi soluții pentru ca orice elev să susțină examenele naționale la data la care au fost stabilite inițial, fără niciun fel de modificări.

Ministrul Educației, despre a doua sesiune pentru examene naționale

Anul trecut, a fost organizată o a doua sesiune de examene pentru elevii care nu au putu participa la prima din cauza faptului că au avut simptome specifice coronavirusului.

Sorin Cîmpeanu nu susține organizarea celei de-a doua sesiuni de examene și anul acesta și crede că este ceva inutil, având în vedere că în 2020 doar 3 persoane s-au regăsit în situația de a avea temperatura peste 37,3 grade Celsius, dar care nu s-au demonstrat a fi pozitive cu coronavirus.

În cazul în care chiar va fi nevoie, se va organiza și această sesiune.

Comments are closed.