Știri

Ministrul Educației, vești despre deschiderea școlilor: “sunt optimist!”. În ce condiții se vor face ore online

Elevii din România primesc vești bune din partea Ministrului Educației care se declară optimist în privința situației epidemiologice și a reluării cursurilor cu prezență fizică, dar cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Sorin Cîmpeanu spune că din toamnă, toți elevii se vor întoarce la școală și că valul patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să impună probleme.

Ministrul Educației crede că din toamnă, școlile vor fi redeschise

Sorin Cîmpeanu este de părere că valul patru al pandemiei nu va împiedica redeschiderea școlilor din toamnă, pentru ca elevii să poată face ore cu prezență fizică. Ministrul Educației spune că în timpul pandemiei, pierderile au fost mari, atât în plan educațional, cât și în plan social și comportamental, pentru elevi, studenți și cadre didactice.

Cîmpeanu se declară optimist și spune că elevii vor începe noul an școlar cu prezență fizică.

Permiteţi-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elevii trebuie să știe, totuși, că revenirea la școală nu va fi lipsită de regulile sanitare și cele de distanțare fizică. Rămâne valabilă obligativitatea purtării măștii de protecție.

Ministrul Educației a precizat că instituțiile de învățământ din România au dovedit, pe perioada pandemiei, că pot respecta regulile de igienă și protecție sanitară, mult mai bine decât au fost acestea respectate în alte locuri.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că vor fi organizate centre de vaccinare pentru elevi în școli, sau cât mai aproape de școli.

Comments are closed.