Știri

Ministrul Energiei, declarații de ultimă oră. Vești bune pentru români: “România va avea…”

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre plafonarea prețurilor, despre energia electrică sau gazele naturale. Românii sunt  nemulțumiți acum, dar mai ales confuzi. În acest context, ministrul Energiei a intervenit pentru a face clarificări despre cele mai importante subiecte ale momentului.

Ministrul Energiei, despre gazele naturale

Ministrul Energiei a anunțat că România ar fi fost complet independentă dacă avea gaze din Marea Neagră, dar se pare că mai durează puțin până la acea performanță.

Astfel, Virgil Popescu a anunțat că țara noastră va avea iarna viitoare un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale, care vor veni din Marea Neagră, din acel perimetru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Această declarație vine în contextul scumpirii gazelor naturale și a facturilor mai mari pe care oamenii le primesc lunar.

“România dacă ar fi avut gazele din Marea Neagră… eram complet independenţi, eram chiar un furnizor de gaze naturale, un furnizor regional de stabilitate energetică. În schimb, România mai are un perimetru şi acesta este aproape gata, acel perimetru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Am avut discuţii cu ei şi în cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci România va mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi care va veni din Marea Neagră. Asta va reduce şi mai mult dependenţa României de gazul rusesc”, a precizat Virgil Popescu.

De asemenea, tot de la Virgil Popescu aflăm că Romgaz va începe investiţiile şi la zăcământul de la Caragele din judeţul Buzău. Cel mai probabil, primele gaze vor veni în 2023.

Când scade prețul la gaze

Având în vedere că prețul gazelor naturale a crescut radical în ultima perioadă, oamenii se întreabă când vor reveni lucrurile la normal. Astfel, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut declarații în acest sens, pentru a-i liniști pe români.

Astfel, după 1 aprilie vom asista la o scădere a preţului la gaze naturale susţinută în mod natural de scăderea consumului şi de încălzirea vremii, conform declarațiilor oficialului.

Ministrul a precizat că atât consumatorii casnici, cât și cei industriali, vor avea facturi mai mici la gaze după data de 1 aprilie, când vor avea „un gaz disponibil la un preţ mai mic”.

Comments are closed.