Știri

Ministrul Finanțelor, anunțul despre creșterea pensiilor cu 40%

În cadrul unei conferințe de presă, Ministrul Finanțelor a vorbit despre pensiile din România și despre subiectul majorării acestora. Astfel, Dan Vîlceanu a fost întrebat de către o jurnalistă cum rămâne cu majorarea punctului de pensie cu 40%, și dacă pe lângă majorarea de 14% care a fost făcută deja, va exista și completarea de 26%.

Ce a răspuns Ministrul Finanțelor când a fost întrebat despre majorarea pensiilor

Dan Vîlceanu a spus că urmează să facă o analiză prin care să vadă dacă poate fi posibilă o majorare a pensiilor, dar a precizat că legea privind majorarea punctului de pensie cu 40% era o lege care nu putea fi aplicată și că la fel a rămas și în prezent.

Ministrul Finanțelor a spus că el nu a votat Legea Pensiilor.

Vom analiza să vedem dacă putem să ne angajăm la o creștere de pensii. Oricum, vreau să vă spun că rămân la concluzia pe care am avut-o și atunci. Nu s-a schimbat nimic. Acea lege cu majorarea pensiilor cu 40% era o lege care nu se putea aplica. Suntem atenți, suntem concentrați, a declarat noul ministru al Finanțelor.

Dan Vîlceanu a mai spus că echipa din care face parte este formată din oameni responsabili care nu angajează bugetul statului la cheltuieli pe care nu le poate duce.

Cine este Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor

Dan Vîlceanu, noul Ministru al Finanțelor în România, are 42 de ani și este de profesie economist.

În 1997, Dan Vîlceanu a absolvit Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. În anul 2003 a absolvit cursurile Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor la Universitatea de Vest din Timişoara, iar mai apoi, în 2005, a încheiat studiile masterale în cadrul aceleiași facultăți.

Și-a început cariera politică la filiala județeană de tineret a PSD.

În perioada 2012 – 2016 a fost consilier judeţean la Consiliul Judeţean Gorj, iar din 2016 este deputat în Parlamentul României. A fost votat de Biroul Politic Naţional al PNL pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanţe.

Dan Vîlceanu este căsătorit și are doi copii.

Comments are closed.