Știri

Ministrul Muncii despre instituirea salariului minim european: “Oamenii sunt întotdeauna pe primul loc”

Ministrul Muncii a făcut precizări importante legate de directiva europeană privind instituirea salariului minim european. Marius Budăi a declarat că oamenii sunt întotdeauna pe primul loc și a dezvăluit că toți miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european.

Salariul minim european în România

Ministrul Muncii a declarat că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Decizia a fost luată în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO. Marius Budăi a precizat că oamenii sunt întotdeauna pe primul loc.

Oamenii sunt întotdeauna pe primul loc. Personal cred că unul din rolurile noastre principale este acela de a lupta împotriva sărăciei în muncă. Atunci când vorbim de dezvoltare incluzivă la nivelul Uniunii Europene este clar că avem nevoie de un astfel de instrument a precizat ministrul într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a salutat faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra instituirii salariului minim european. Liderul Partidului Social Democrat a declarat că acest proiect un proiect ar reprezenta „un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat”.

Sunt convins că adoptarea unui #salariuminim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu in special pentru salariaţii din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să se alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa, a declarat Marcel Ciolacu.

Salariu minim la nivelul întregului continent

Uniunea Europeană va avea o directivă a salariului minim, o lege care va mări salariile a milioane de europeni. Președinția Consiliului UE și negociatori ai Parlamentului European au ajuns la un acord politic pentru stabilirea unui cadru european al salariului minim prin care să fie asigurate salarii minime statutare adecvate.

Concret, statele membre cu salarii minime statutare trebuie să implementeze un cadru de lucru procedural pentru a stabili și actualiza aceste salarii minime conform unui set de criterii clare date de Comisia Europeană.

Consiliul și Parlamentul European au stabilit ca actualizările la salariile minime statutare să aibă loc cel puțin o dată la doi ani, sau cel mult o dată la patru ani pentru acele state care folosesc un mecanism automat de indexare.

Comments are closed.