Știri

Ministrul Muncii explică ce este talonul mov de pensii. Care dintre pensionari îl vor primi

Ministrul Muncii spune că începând din 15 martie, talonul mov va ajunge la pensionarii din România. Este vorba despre cupoanele de pensie pe care poștașii trebuie să le ducă pensionarilor care au ales să primescă pensiile pe card bancar.

Raluca Turcan – cine și când primește talonul mov de pensie

Talonul mov de pensie este, de fapt, cuponul pe care trebuie să îl primească pensionarii care au optat pentru pensie prin bancă. Raluca Turcan a declarat că din 15 martie 2021, poștașii vor începe să distribuie talonul mov la domiciliile beneficiarilor.

Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă, a declarat Ministrul Muncii.

Ministrul Raluca Turcan a spus că distribuirea taloanelor mov era o obligație contractuală pe care Poșta Română o avea și pe care nu a respectat-o timp de 15 ani. Sunt 2,3 milioane de români care urmează să primească cupoanele de pensie începând cu data de 15 martie 2021.

Două tipuri de taloane pentru pensionari

Pensionarii din România trebuie să primească două tipuri de taloane: cele mov destinate pensionarilor care primesc pensia prin bancă, și taloane roșii pentru cei care încasează drepturile de pensie la domiciliu. Talonul roșu este documentul de plată, iar talonul mov este documentul prin care pensionarii sunt informați cu privire la sumele care le intră în contul bancar.

Necunoaşterea prevederilor contractuale de către factorii poştali, perpetuată ani de zile, a fost rezolvată în doar câteva zile printr-un act adiţional semnat între Casa Naţională de Pensii Publice şi Compania Naţională Poşta Română la Convenţia-Cadru încheiată în anul 2003, a precizat Raluca Turcan.

Taloanele vor fi distribuite la domiciliul pensionarilor de către poștași, ele putând fi returnare Caselor de Pensii doar după 24 de luni de la data la care au fost emise.

Comments are closed.