Știri

Ministrul Sănătății: “Bucureștiul nu se carantinează de Paști!” Precizări în miez de noapte

Ministrul Sănătății a făcut precizări pe Facebook, în miez de noapte. Vlad Voiculescu a scris că Bucureștiul nu se carantinează de Paști, asta după ce în Monitorul Oficial a apărut un ordin cu noi criterii pe caza cărora se carantinează o localitate.

Vlad Voiculescu despre carantina de Paște

Ministrul Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că Bucureștiul nu se carantinează de Paște. Anunțul lui a venit după ce, ieri, în Monitorul Oficial s-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Voiculescu a precizat că decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Ministrul Sănătății a subliniat că noile criterii nu duc la carantinarea Bucureștiului de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi, și că niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă.

Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală, a precizat Vlad Voiculescu.

Precizările lui Vlad Voiculescu au venit ca urmare a unui ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial. Surse guvernamentale au spus pentru Digi 24 că premierul Florin Cîțu nu știa despre acest ordin și nici alți decidenți politici.

În acest ordin sunt prevăzute noile criterii pentru carantinarea unei localități: testarea pentru coronavirus, rata de incidență a virusului și gradul de ocupare al paturilor din secțiile de Terapie Intensivă.

În urmă cu o săptămână, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a spus că o carantină națională de două săptămâni ar face minuni în România. Ea a fost contrazisă de către premierul Florin Cîțu care a ieșit cu declarații și a spus că nu ia în calcul o carantină națională.

Comments are closed.