Știri Sănătate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, mesaj despre al patrulea val al pandemiei

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a explicat, într-un studio de televiziune, că există posibilitatea ca țara noastră să se confrunte cu al patrulea val al pandemiei.

Ioana Mihăilă a spus că o soluție pentru a evita acest lucru este să nu picăm în „capcanele” relaxării din această vară.

Ioana Mihăilă, informații despre al patrulea val

„Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină.

Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă, invitată la Aleph News.

Ministrul Sănătății a vorbit despre despre tulpina indiană

„La noi progresul a fost remarcabil, în sensul că, din martie, de când am început secvenţierea şi am inclus-o în Programul Naţional de Secvenţiere, începem să detectăm aceste variante.

În acest moment, secvenţierea o facem în două centre care au expertiză, pentru că am vrut, din nou, să nu facem rabat de la calitate. Sunt două centre în Bucureşti care fac secvenţirea, dar partea de colectare a datelor vine de la nivelul mai multor regiuni.

Reţeaua nu este încă complet dezvoltată. (…) Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri”, a mai zis aceasta.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.