Știri

Minivacanța de 1 mai 2021. Ce le-a cerut Ministrul Lucian Bode polițiștilor

A mai rămas mai puțin de o lună până la minivacanța de 1 mai, iar autoritățile încearcă să gândească măsuri prin care să prevină aglomerația și nerespectarea restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Ministrul Afacerilor Interne le-a cerut polițiștilor prezență sporită în teren.

Măsuri pentru minivacanța de 1 mai

Ministrul Lucian Bode a cerut Poliției și Jandarmeriei să aibă o prezență sporită în teren și să gestioneze cu maximă responsabilitate situația pandemică, și cu fermitate eventualele proteste.

Anul acesta, sărbătorile Pascale pentru credincioșii ortodocși coincid cu ziua de 1 mai Muncitoresc. În fiecare an, această zi este petrecută de sute de români la grătare, prin plimbări și petreceri la malul mării. În 2021, însă, dat fiind că nu am scăpat de pandemia de coronavirus, situația nu va semăna cu ce s-a întâmplat în anii trecuți.

Am discutat pe marginea organizării sfintelor sărbători de Paşte care în acest an coincid cu ziua de 1, respectiv 2 mai, când ne aşteptăm la o prezenţă numeroasă în judeţul Constanţa, pe litoral. Toate aceste lucruri pot fi rezolvate printr-o bună planificare, printr-o bună organizare, prin dialog cu organizatorii şi printr-o activitate cât mai consistentă pe linia de prevenire, a declarat Lucian Bode.

În ceea ce privește restricțiile de circulație după ora 20.00, de 1 mai, ministrul MAI, Lucian Bode a spus că acestea se vor păstra așa cum scrie în lege și că sănătatea este mai importantă decât orice.

Misiunea va fi la fel de grea cum am avut-o în fiecare sfârşit de săptămână în Bucureşti, dar aţi văzut că structurile Ministerului Afacerilor Interne şi-au făcut treaba aşa cum scrie la lege şi legea nu o negociem cu nimeni. Până la urmă, sănătatea este mai importantă decât orice, a mai spus ministrul MAI.

La fel ca și alți oficiali, și Ministrul de Interne a ținut să precizeze că normalitatea pe care ne-o dorim cu toții nu poate fi atinsă fără două elemente principale. În primul rând este vorba despre respectarea normelor de protecție sanitară și o campanie de imunizare de succes.

Comments are closed.