Știri externe

Moarte tragică pentru un regizor, eutanasiat la 46 de ani

Un regizor în vârstă de 46 de ani a murit prin sinucidere asistată. Totul a fost organizat, iar bărbatul a decis să-și curme suferința. Decesul său a fost anunțat de către Ministerul Culturii printr-un mesaj pe Twitter.

Regizor eutanasiat la 46 de ani

Jaime Osorio Márquez a fost creatorul şi regizorul primului serial columbian pentru HBO Max . El a murit prin sinucidere asistată, la Bogota, unde eutanasia este legală. Jaime Osorio Márquez avea 46 de ani și suferea de cancer la rinichi. Reușise să învingă boala în 2009, dar a revenit și i-a afectat mai multe organe. 

Moarte tragică pentru un regizor, eutanasiat la 46 de ani

Nu mai putea să suporte durerea și gândul că în scurt timp va deveni o povară pentru familie l-a făcut să decisă să-și curme suferința. Decesul său a fost anunțat pe Twitter de către Ministerul columbian al Culturii.

Regretăm moartea regizorului columbian Jaime Osorio, cunoscut pentru mari producții precum El paramo, Siete cabezas și serialul Mil colmillos. Transmitem un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor săi, a anunțat Ministerul columbian al Culturii într-un mesaj postat pe Twitter.

Cine a fost Jaime Osorio Marquez

Jaime Osorio Marquez a studiat la Universitatea din Rennes, în Franța și primele lui proiecte au fost  spoturi publicitare pentru branduri importante mari din Columbia. De-a lungul carierei sale a câștigat mai multe premii pentru regie, inclusiv două trofeee Leul de Argint și un Leu de Aur la Cannes.

Din păcate boala i-a afectat viața și totul a luat o turnură neplăcută pentru celebrul regizor. În 2009 a reușit să învingă boala, dar acum revenise și îi afectase mai multe organe. Se temea la gândul că va deveni o povară pentru familia sa. Durerile deveniseră tot mai insuportabile și avea intoleranță la medicamente.

Așa a ajuns să decidă să încheie socotelile cu viață. În Columbia procedura eutanasierii este legală din 1997, iar de anul acesta a fost extinsă și la persoanele care nu sunt într-un stadiu terminal de boală, dar care au leziuni corporale sau boli grave și incurabile.

Comments are closed.