Știri

Modificări la PLF. Ce se schimbă pentru români începând de luna aceasta

Guvernul a decis modificări în cazul Formularului de Localizare pe care trebuie să îl completeze, obligatoriu, cei care intră în România. Ei bine, o dată cu noile reguli legate de certificatul verde, au apărut schimbări și în cazul PLF.

Guvernul a decis modificări în cazul PLF

Potrivit noilor măsuri adoptate de către Guvern și anunțate de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, anumite categorii de persoane vor fi exceptate de la completarea Formularului de Localizare.

Este vorba despre piloții de aeronave și personalul navigant al acestora, precum și mecanicii de locomotivă și personalul feroviar, conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane.

Citește și: Reguli noi la intrarea în țară. Guvernul a anunțat oficial!

Nu sunt obligați să completeze PLF polițiștii care participă la misiuni de aducere în România, sub escortă, a persoanelor urmărite internațional, personalul navigant maritim și fluvial, precum și personalul de deservire a platformelor maritime.

De asemenea, potrivit noilor măsuri adoptate de Guvern, categoriile exceptate de la completarea PLF sunt și persoanele care în vederea deplasării la locul de muncă tranzitează frontiera de stat cel puțin o dată în 24 de ore, precum și personalul implicat în executarea misiunilor de transport pacienți ai serviciului medical la și din unități sanitare aflate în afara teritoriului României.

Amenzi mai mici pentru necompletarea PLF

Joi, 3 februarie, Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății a anunțat că au fost reduse amenzile pentru necompletarea PLF. Pragul minim a scăzut de la 2.000 la 500 de lei, ceea ce înseamnă că românii care au contestat amenda în instanță vor plăti 500 de lei, dacă vor pierde procesul.

Termenul în care PLF poate fi completat a fost prelungit de la 24 de ore înainte de a intra în țară, la 72 de ore înainte de a intra în țară. De asemenea, potrivit legii, formularul poate fi completat și după 24 de ore de la intrarea în țară.

Comments are closed.